Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai 45 Concept με ρετρό στοιχεία

Ελλάδα 22:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai 45 Concept με ρετρό στοιχεία

ΝΕΑ

Hyundai 45 Concept με ρετρό στοιχεία

ΝΕΑ

To νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό Hyundai 45 σκιαγραφεί το μέλλον της φίρμας στην EV κατηγορία με ειδικές πινελιές από το θρυλικό της παρελθόν.

H Hyundai αποκάλυψε ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το Hyundai 45 Concept είναι εμπνευσμένο από το πρώτο μοντέλο της μάρκας, της δεκαετίας του 1970 και σκιαγραφεί τη μελλοντική σχεδίαση των ηλεκτροκίνητων Hyundai. Μάλιστα, το νούμερο “45” αφορά τα χρόνια που έχουν περάσει από την παρουσίαση του θρυλικού Pony Coupe Concept, καθώς και τις μοίρες των γωνιών του νέου μοντέλου (τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Hyundai 45 Concept επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του αυτοκινήτου στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων συστημάτων. Ξεχωρίζει η αεροδυναμική του σιλουέτα, η οποία αντλεί έμπνευση από τα αεροσκάφη της δεκαετίας του 1920, ενώ το ελαφρύ του αμάξωμα οφείλεται κυρίως στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Το monocoque πλαίσιο, οι καθαρές γραμμές και η μινιμαλιστική του δομή είναι ακόμα κάποια χαρακτηριστικά, που κάνει το πρωτότυπο μοντέλο αρκετά ιδιαίτερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κορεάτικη εταιρεία εφαρμόζει τη σχεδιαστική γλώσσα “Sensuous Sportiness”.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό του ακολουθεί μίνιμαλ φιλοσοφία. Ως ηλεκτροκίνητο υιοθετεί, μεταξύ άλλων, ένα αυτόνομο σύστημα, ενώ η καμπίνα συνδυάζει με αρμονικό τρόπο το δέρμα, το ξύλο και το ύφασμα. Οι επιβάτες των εμπρός περιστρεφόμενων (!) καθισμάτων μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα πολυμέσων, που αποτελείται από μία μεγάλη οθόνη, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Ακόμα ένα highlight είναι και οι συρόμενες πόρτες του.

Στην προσπάθειά της η Hyundai να εξοικονομήσει χώρο στο εσωτερικό, τοποθέτησε τις μπαταρίες και τους ηλεκτροκινητήρες όσο πιο χαμηλά στο πάτωμα και συγκεκριμένα κάτω από τις θέσεις των επιβατών. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν ανακοίνωσε τις επιδόσεις και τα πιο “hot” τεχνικά χαρακτηριστικά του Hyundai 45 concept.

Advertisement
Advertisement