Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Huawei: Αποκτά αυτοκινητοβιομηχανία;

Ελλάδα 3:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Huawei: Αποκτά αυτοκινητοβιομηχανία;

ΝΕΑ

Huawei: Αποκτά αυτοκινητοβιομηχανία;

ΝΕΑ

Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τη Huawei να βρίσκεται σε συζητήσεις με αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου ν’ αποκτήσει πλειοψηφική συμμετοχή.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες η Huawei έδωσε δυναμικό «παρών» στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, το Seres SF5, ένα crossover με μεγάλη αυτονομία και προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο πωλείται σε μερικά από τα κεντρικά καταστήματα της εταιρείας στην Κίνα, προσφερόμενο σε δύο εκδόσεις: Μια δικίνητη και μια τετρακίνητη, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 33.361 και 38.000 δολάρια αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εμπορική διάθεση του συγκεκριμένου μοντέλου… άνοιξε την όρεξη στους ιθύνοντες της κορυφαίας εταιρείας τεχνολογίας, οι οποίοι φαίνεται πως είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, η Hyundai βρίσκεται σε συζητήσεις με την κινεζική εταιρεία Chongqing Sokon, για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Chongqing Jinkang New Energy Automobile, η οποία κατέχει τη μάρκα “Seres” που παράγει SUV και ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα. Διαφαινόμενος στόχος της Huawei είναι να αναλάβει η ίδια τη διαδικασία παραγωγής των οχημάτων που έχει στα πλάνα της.

Το Reuters επικαλείται τις μαρτυρίες «δύο ανθρώπων που έχουν άμεση γνώση του θέματος», τίποτα, ωστόσο, δεν είναι επίσημο. Μάλιστα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο προσπάθησε να έρθει σε επαφή με στέλεχος της Huawei, το οποίο ξεκαθάρισε πως «η Huawei δεν κατασκευάζει αυτοκίνητα» και πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση πλειοψηφικών συμμετοχών. Δημοσιογράφοι του Reuters προσέγγισαν και ανθρώπους της Chongqing Sokon οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Advertisement

Οι αναλυτές αναφέρουν πως η πιθανή εμπλοκή της εταιρείας στην παραγωγή αυτοκινήτων αποτελεί μια απέλπιδα προσπάθεια ώστε να αντισταθμίσει τις μειωμένες εμπορικές επιδόσεις που αφορούν την πώληση smartphones, εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εις βάρος της από τις ΗΠΑ.

Όπως προσθέτει το Reuters, στις διαπραγματεύσεις με την Chongqing Jinkang New Energy Automobile ηγείται ο επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων της Huawei, Richard Yu,ο οποίος θεωρείται ως άνθρωπος- κλειδί στη γιγάντωση της εταιρείας.

Advertisement

Τέλος, πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρουν, πως η Huawei θέλει να ολοκληρώσει το deal, το συντομότερο δυνατόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Huawei: Πάνω από 1 δις δολάρια για τεχνολογίες αυτοκίνησης
Ο χρόνος φόρτισης των αυτοκινήτων θα περιοριστεί στα 10 λεπτά της ώρας
ΗΕRE WeGo: Το Google Maps της Huawei

Advertisement