Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hot έκδοση από την Cupra σε εξέλιξη

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hot έκδοση από την Cupra σε εξέλιξη

ΝΕΑ

Hot έκδοση από την Cupra σε εξέλιξη

ΝΕΑ

Η Cupra, η μάρκα που εστιάζει στην απόδοση των μοντέλων της SEAT, θα κυκλοφορήσει σύντομα μια καυτή έκδοση. Η ισπανική μάρκα υπέβαλε πρόσφατα αιτήσεις καταχώρησης για τα “Cupra Born” και “Cupra el-Born”.

Advertisement
Advertisement

Το Cupra el-Born θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB που είναι κατάλληλη για τα ηλεκτρικά οχήματα του Volkswagen Group. Σε αντίθεση με το SEAT el-Born, ωστόσο, αυτή η έκδοση Cupra θα πρέπει να διαθέτει έναν πιο ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα που προέρχεται από μια μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Οι προδιαγραφές για το hot el-Born δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά όπως όλα δείχνουν θα υιοθετεί μια τροποποιημένη έκδοση του ηλεκτρικού κινητήρα 306 ίππων από το ID. Crozz concept, που χρησιμοποιεί μπαταρία 77kWh. Εκπρόσωπος της SEAT δήλωσε: «Δεν σχολιάζουμε μελλοντικά προϊόντα».

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της SEAT έχουν επιβεβαιώσει στο παρελθόν ότι το πισωκίνητο el-Born θα έχει έως 206 ίππους και θα κάνει το 0-100 km/h σε 7,5 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία 62kWh του Volkswagen Group θα είναι επίσης διαθέσιμη, παρέχοντας αυτονομία έως και 420 km στον κύκλο δοκιμών WLTP.

Το ηλεκτρικό hatchback θα είναι επίσης διαθέσιμο με πιο ήπιες τιμές ισχύος, όπερ σημαίνει μικρότερες μπαταρίες. Επιπλέον, και οι δύο εκδόσεις του EV θα προσφέρουν δυνατότητα φόρτισης από φορτιστή 100kW DC, επιτρέποντάς τους να φτάσουν στο 80% σε μόλις 47 λεπτά. Το μοντέλο παραγωγής el-Born θα διατηρήσει παρόμοιο προφίλ με το Volkswagen ID.3 hatchback και το SEAT el-Born concept, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019. Όταν μπει στην παραγωγή, θα βρει στο διάβα του καθιερωμένα μοντέλα του C-Segment με μπαταρία, όπως είναι το Nissan Leaf και το Kia e-Niro.

Advertisement

Τα χαρακτηριστικά του στιλ περιλαμβάνουν ένα κοντό καπό, μια ενιαία μάσκα που ενσωματώνει μερικά τακτοποιημένα τριγωνικά μοτίβα, μεγάλα παράθυρα όπως και μια αεροτομή στην πίσω πόρτα. Η κολόνα C αναμένεται να δίνει την εντύπωση μιας «πλωτής» οροφής.

Η φιλοσοφία el-Born παραπέμπει στο SEAT Leon, αλλά επιβάλλει μεγαλύτερους τροχούς με διάμετρο έως 20 ίντσες. Όπως όλα τα αυτοκίνητα που χτίζονται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, το el-Born έχει επίσης μακρύ μεταξόνιο σε σχέση με το συνολικό του μήκος, το οποίο θα του επιτρέψει να υιοθετεί εσωτερικούς χώρους ενός αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας.

Advertisement