Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda: Το μέλλον και η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση (+video)

Ελλάδα 0:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda: Το μέλλον και η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση (+video)

ΝΕΑ

Honda: Το μέλλον και η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση (+video)

ΝΕΑ

Στα επόμενα 10 χρόνια, η Honda θα διαθέσει περίπου 36 δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και των τεχνολογιών λογισμικού (software) για την περαιτέρω επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού της.

Advertisement
Advertisement

Η Honda σχεδιάζει να παρουσιάσει 30 ηλεκτρικά μοντέλα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030 με όγκο παραγωγής άνω των 2 εκατομμυρίων μονάδων ετησίως.

Σε μία συνέντευξη τύπου η Honda Motor Co., παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της στον τομέα εξηλεκτρισμού οχημάτων. Το παρόν έδωσαν τα ανώτερα διοικητικά στελέχη της Honda: Toshihiro Mibe, Director, President & Representative Executive Officer, Kohei Takeuchi, Director, Executive Vice President & Representative Executive Officer και Shinji Aoyama, Senior Managing Executive Officer.

Οι πρωτοβουλίες της Honda για την ηλεκτροκίνηση
Η Honda προσπαθεί να είναι μία εταιρεία η οποία λειτουργεί ως «πηγή δύναμης» υποστηρίζοντας παγκοσμίως όλους τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες,  βοηθώντας τους να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους. Για το σκοπό αυτό, η Honda προσπαθεί να υλοποιήσει «τη χαρά και την ελευθερία της κινητικότητας» με «μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Advertisement
Advertisement

Ανάπτυξη των δραστηριοτήτων

Τα τελευταία χρόνια, η Honda έχει αναπτύξει διάφορες πρωτοβουλίες προς την «προετοιμασία για νέα ανάπτυξη» και οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν αρχίσει να δείχνουν θετικά αποτελέσματα στους τομείς των προϊόντων, των επιχειρήσεων και των νέων τεχνολογιών. Η δομή του τομέα αυτοκινήτων της Honda έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο. Αυτή τη στιγμή, ο συνολικός αριθμός εκδόσεων σε επίπεδο εξοπλισμού και επιλογών για τα παγκόσμια μοντέλα έχει μειωθεί σε κάτω από το μισό από αυτόν του 2018 (Στόχος: μείωση στο 1/3 μέχρι το 2025).

Advertisement

Σε ό,τι αφορά το κόστος που σχετίζεται με την παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων, η Honda θέλει να πετύχει το στόχο μείωσης κατά 10%, συγκριτικά με το κόστος που καταγράφηκε το 2018. Η Honda θα συνεχίσει να επιταχύνει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία πόρων ενισχύοντας τις υφιστάμενες επιχειρήσεις της και επενδύοντας αυτούς τους πόρους στην ηλεκτροκίνηση και την προετοιμασία για νέα ανάπτυξη.

Advertisement

Η προσέγγιση της Honda

Στόχος της εταιρίας να επιτύχει ανθρακική ουδετερότητα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει μέχρι το 2050, προσπαθώντας να εξαλείψει τις εκπομπές άνθρακα από τις πηγές ενέργειας σε μία ευρεία ποικιλία προϊόντων. Για το σκοπό αυτό, η Honda πιστεύει ότι είναι απαραίτητη μία πολύπλευρη και πολυδιάστατη προσέγγιση, και όχι απλά η αντικατάσταση των κινητήρων με μπαταρίες. Συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των ανταλλάξιμων μπαταριών και του υδρογόνου καθώς και του εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων, η Honda θα προσφέρει ποικίλες λύσεις για όλα της τα προϊόντα κινητικότητας ανάλογα με τον τρόπο που οι πελάτες χρησιμοποιούν τα προϊόντα σε διάφορες χώρες και περιοχές.

Στο παρελθόν, η δομή της Honda ήταν διαμορφωμένη με βάση τα προϊόντα, δηλαδή τις μοτοσυκλέτες, τα αυτοκίνητα και τα προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, ξεκινώντας από το τρέχον οικονομικό έτος, οι τομείς της τεχνολογίας που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της μελλοντικής ανταγωνιστικότητας της Honda είναι: Εξηλεκτρισμένα προϊόντα και υπηρεσίες, μπαταρίες, ενέργεια, Mobile Power Pack, υδρογόνο και λογισμικό / συνδεδεμένες τεχνολογίες.

Advertisement

Πρωτοβουλίες για τον τομέα ηλεκτροκίνησης οχημάτων

Η βασική πρόκληση στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων είναι η παγκόσμια προμήθεια μπαταριών. Η Honda υιοθετεί δύο βασικές προσεγγίσεις στη στρατηγική προμήθειας μπαταριών. Οι προμηθευτές της ανά τον κόσμο είναι:

  • Βόρεια Αμερική: Η Honda θα προμηθεύεται μπαταρίες Ultium από την GM. Εκτός από τη GM, η Honda διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας μιας κοινοπραξίας για την παραγωγή μπαταριών.
  • Κίνα: Η Honda θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία της με τη CATL.
  • Ιαπωνία: Η Honda θα προμηθεύεται μπαταρίες για μικρά ηλεκτρικά οχήματα από την Envision AESC.

Από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020: Η Honda θα επιταχύνει περαιτέρω την ανεξάρτητη έρευνά της στις μπαταρίες επόμενης γενιάς. Για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης που αυτή τη στιγμή είναι υπό εξέλιξη, η Honda αποφάσισε να δημιουργήσει μία πιλοτική γραμμή επενδύοντας περίπου 315 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να την καταστήσει λειτουργική την Άνοιξη του 2024. Η επόμενη γενιά μπαταριών της θα κυκλοφορήσει στην αγορά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα

Η Honda θα παρουσιάσει προϊόντα προσαρμοσμένα στα χαρακτηριστικά της αγοράς κάθε περιοχής.

  • Βόρεια Αμερική: Το 2024, η εταιρία θα παρουσιάσει δύο ηλεκτρικά, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, SUV που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με την GM. (Honda Prologue SUV, και ένα μοντέλο EV SUV με τα σήματα της Acura)
  • Κίνα: Η Honda θα παρουσιάσει συνολικά 10 νέα μοντέλα EV μέχρι το 2027.
  • Ιαπωνία: Στις αρχές του 2024, η Honda θα παρουσιάσει πρώτα ένα μικρό ηλεκτρικό για επαγγελματική χρήση στην κατηγορία τιμής του 1 εκατομμυρίου γιεν. Θα ακολουθήσουν ένα μικρό ηλεκτρικό και ένα ηλεκτρικό SUV για προσωπική χρήση.
  • Το 2026, η Honda θα αρχίσει να υιοθετεί την Honda e: Architecture, μία EV πλατφόρμα που συνδυάζει το hardware με το λογισμικό.
  • Μέσω της συμμαχίας της με τη GM, η Honda σκοπεύει να παρουσιάσει προσιτά ηλεκτρικά οχήματα το 2027, με κόστος και αυτονομία που θα είναι ανταγωνιστικά όπως τα βενζινοκίνητα οχήματα, ξεκινώντας από τη Β. Αμερική.

Η παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων

Σε ό,τι αφορά της δραστηριότητες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, η Honda σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα αποκλειστικό εργοστάσιο για ηλεκτρικά οχήματα στο Guangzhou και την Wuhan.Επιπλέον η Honda προγραμματίζει τη λειτουργία μιας ειδικής γραμμής παραγωγής EV και στη Β. Αμερική.

Σπορ μοντέλα
Παράλληλα με τις προκλήσεις στο δρόμο για την ανθρακική ουδετερότητα και την ηλεκτροκίνηση, η Honda ανέκαθεν είχε το πάθος να προσφέρει απόλαυση στους πελάτες της. Η «χαρά της οδήγησης» θα αποτελεί συστατικό των μοντέλων της ακόμα και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και η Honda θα παρουσιάσει δύο σπορ μοντέλα, μία ειδική έκδοση και ένα μοντέλο ναυαρχίδα, που θα ενσαρκώνουν το παγκόσμιο σπορ πνεύμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Honda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκινά με ρεκόρ το νέο Honda Civic Type R (+video)
Honda Civic e:HEV: Με κατανάλωση… ντίζελ (+video)
H Ηonda ετοιμάζει ηλεκτρικό NSX