Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Ηonda ετοιμάζει ηλεκτρικό NSX

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ηonda ετοιμάζει ηλεκτρικό NSX

Mobility

H Ηonda ετοιμάζει ηλεκτρικό NSX

Mobility

Η Honda δείχνει τα σχέδιά της για το μέλλον τα οποία περιλαμβάνουν και δύο σπορ ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Βρισκόμαστε στην εποχή που κάθε εταιρία ανακοινώνει τα σχέδιά της για το ηλεκτρικό μέλλον και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά της. Σε αυτό το πνεύμα, η Honda παρουσίασε έναν “οδικό χάρτη” με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ετοιμάζει για το άμεσο μέλλον.

Η Honda θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία για την έρευνα και εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το ποσό αυτό είναι πάνω από το μισό των 64 δισ. δολαρίων που αναμένεται να ξοδέψει συνολικά η εταιρία το ίδιο διάστημα, και θα εστιάζει κυρίως στις τρεις μεγαλύτερες αγορές της μάρκας, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία.

Η πιο σημαντική είδηση προκύπτει από μία εικόνα-teaser δύο νέων ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων τα οποία θα αποτελέσουν βασικά στοιχεία της γκάμας της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα στην συγκεκριμένη φωτογραφία είναι σκεπασμένα, αν και αυτό που βρίσκεται στα δεξιά δείχνει να μοιάζει με διάδοχο του NSX.

To υπάρχον μοντέλο βρίσκεται στην φάση το κλεισίματος του κύκλου της ζωής του, και οι φήμες από πέρσι θέλουν να επιστρέψει ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Δεν γνωρίζουμε πάντως αν αυτό που βλέπουμε είναι όντως το ηλεκτρικό ΝSX ή κάτι άλλο.

Advertisement

Όσο για το διπλανό του μοντέλο, μοιάζει με ένα μεγάλο GT. Η Honda πάντως δηλώνει ότι τα δύο αυτά μοντέλα θα είναι μία ναυαρχίδα και ένα πιο ειδικό σπορ αυτοκίνητο, και μάλιστα θα πωλούνται σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Η Honda παρουσίασε επίσης και τα πλάνα της για τα ηλεκτρικά σε συγκεκριμένες αγορές, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία.

Advertisement

Στην Βόρεια Αμερική θα παρουσιάσει δύο μεσαία προς μεγάλα EV το 2024, τα οποία εξελίσσει σε συνεργασία με την GM. Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο Ηonda Prologue, ένα μεγάλο SUV και ένα νέο SUV με τα σήματα της Acura.

Advertisement

Στην Κίνα η Honda θα παρουσιάσει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2027. Και για την Ιαπωνία ετοιμάζει ένα επαγγελματικό μίνι ηλεκτρικό για τις αρχές του 2024 και διάφορα άλλα μικρά ηλεκτρικά.

Συνολικά, η Honda σχεδιάζει να παρουσιάσει 30 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030. Η εκτιμώμενη παραγωγή είναι περισσότερα από 2 εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

Επίσης η εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης solid state μπαταριών, οι οποίες θα αλλάξουν σημαντικά την απόδοση των ηλεκτρικών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκινά με ρεκόρ το νέο Honda Civic Type R (+video)
Συνεργασία Honda και GM για προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Η Honda ετοιμάζει δύο νέα SUV