Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Με κατανάλωση… ντίζελ (+video)

Ελλάδα 9:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda Civic e:HEV: Με κατανάλωση… ντίζελ (+video)

ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Με κατανάλωση… ντίζελ (+video)

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε επίσημα τις τιμές κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων που κυμαίνονται στα επίπεδα ενός αντίστοιχου μοντέλου με κινητήρα πετρελαίου.

Advertisement
Advertisement

Με το ολοκαίνουργιο HR-V να έχει ήδη ξεκινήσει να πωλείται στις αγορές της Ευρώπης, το νέο Civic είναι το δεύτερο σημαντικότερο μοντέλο που θα λανσάρει η Honda μέσα στο 2022.

Η νέα γενιά Civic έχει παρουσιαστεί επίσημα από την Honda Ευρώπης εδώ και αρκετές μέρες. Τώρα οι Ιάπωνες έρχονται να ανακοινώσουν τα ακριβή νούμερα για την κατανάλωση και την εκπομπή ρύπων.

Συγκεκριμένα, η μέση τυποποιημένη κατανάλωση στην προδιαγραφή WLTP είναι στα 4,7 λίτρα/100 χλμ. όταν η εκπομπή CO2 βρίσκεται στα 108 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Νούμερα που εντυπωσιάζουν και που επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την απόδοση της υβριδικής τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η Honda.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το υβριδικό σύστημα του νέου Civic βασίζεται σε ένα δίλιτρο μοτέρ (κύκλου Atkinson με βαθμός απόδοσης στο 41%) που συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και προσφέρει μέγιστη ισχύ 184 ίππων και ροπή 315 Nm. Πρόκειται για παρόμοιο υβριδικό σύστημα με του CR-V που έχει βελτιωθεί στα σημεία με νέα μονάδα διαχείρισης PCU για τις τρείς καταστάσεις λειτουργίας (EV, Hybrid, Engine).

Advertisement

Όσο για το εσωτερικό αυτό είναι πανομοιότυπο του Civic που έχουμε ήδη δει και ξεχωρίζει από την μίνιμαλ όψη του ταμπλό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2” και την όμορφη πολύ-λειτουργική οθόνη αφής έως 9,0”. Από εκεί και πέρα ο οδηγός έχει στην διάθεσή του τέσσσερα προγράμματα κίνησης (τα Eco, Normal, Sport και Individual).

To μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 35 χιλιοστά προμηνύωντας ακόμη πιο άνετους χώρους για τους επιβάτες με εκείνον για τις αποσκευές να παραμένει στα 420 λίτρα. Από πλευράς εξοπλισμού θα υπάρχουν όλα τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας και άνεσης του Honda Sensing και φυσικά όλες οι δυνατότητες συνδεσιμότητας σε Apple CarPlay και Android Auto.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ηonda ετοιμάζει ηλεκτρικό NSX
Ξεκινά με ρεκόρ το νέο Honda Civic Type R (+video)
Επίσημο: Το Honda Civic e:HEV για την Ευρώπη