Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda NSX Type S: Ένα σπάνιο κόσμημα των ‘90s

Ελλάδα 14:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda NSX Type S: Ένα σπάνιο κόσμημα των ‘90s

ΝΕΑ

Honda NSX Type S: Ένα σπάνιο κόσμημα των ‘90s

ΝΕΑ

Μόλις 209 είχαν κατασκευαστεί στη συγκεκριμένη έκδοση από τη Honda, με κάποιες διαφορές από τα «απλά» NSX που το έκαναν πολύ ιδιαίτερο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το Honda NSX Type S είναι ένα σπάνιο αυτοκινητιστικό κόσμημα της δεκαετίας του ’90 και ως τέτοιο, έχει το σεβασμό μας.

Αυτό το μοντέλο πωλήθηκε αποκλειστικά στην Ιαπωνία από το 1997 έως το 2001 και σχεδιάστηκε για να είναι πιο σπορ από το «κανονικό» NSX, αποτελώντας ένα «σκαλοπάτι» πριν την κορυφαία και πιο σκληροπυρηνική έκδοση Type R του μοντέλου, που είχε πολλά στοιχεία από τα αγωνιστικά της Honda. Το NSX Type S διαθέτει μια σειρά από στοιχεία που το καθιστούν πιο διασκεδαστικό και απολαυστικό στη γρήγορη οδήγηση. Τα γρανάζια από τιτάνιο στο κιβώτιο των ταχυτήτων, είναι ένα από αυτά, όπως και το τιμόνι της Momo που ταιριάζει ιδανικά στην καμπίνα του Type S και αναδεικνύει το ύφος των sport αυτοκινήτων εκείνης της εποχής.

Advertisement
Advertisement

Προκειμένου να κάνει το Type S πιο διασκεδαστικό στην οδήγηση, η Honda έπρεπε να περιορίσει όσο περισσότερο μπορούσε το συνολικό του βάρος. Σε αυτό έπαιξαν το ρόλο τους, τόσο το πίσω παρμπρίζ, όσο και τα υπενδεδυμένα με δέρμα μεν αλλά με σκελετό από κέβλαρ μπάκετ καθίσματα της Recaro. Στο ίδιο μήκος κύματος και η μικρότερη μπαταρία που χρησιμοποιούσε το Type S και είχε ένα συνολικό βάρος που έφτανε μόλις τα 1.320 κιλά.

Σε ότι αφορά στο στήσιμο του αυτοκινήτου, το Type S είχε σκληρότερα αμορτισέρ εμπρός και μια πιο μεγάλης διαμέτρου αντιστρεπτική πίσω. Ο V6 κινητήρας με το σύστημα VTEC, απέδιδε ελάχιστα λιγότερα από 300 άλογα και για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, το μοντέλο χρειαζόταν κάτι –ελάχιστο- παραπάνω από 5,0 δευτερόλεπτα. Το πορτοκαλί χρώμα του αμαξώματος ταιριάζει πολύ με το μαύρο εσωτερικό και ολόκληρο το πακέτο εξακολουθεί να φαίνεται τόσο καλό και καινούργιο, όπως ήταν πριν από δύο δεκαετίες.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα: Δικό σας με €280.000 ένα σπάνιο Honda NSX Type R (VIDEO)

Advertisement

Πως θα είναι το μελλοντικό Honda NSX; 

Συγκρίνουμε McLaren 720S και Honda NSX