Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda HR-V e:HEV: Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

Ελλάδα 23:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda HR-V e:HEV: Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

ΝΕΑ

Honda HR-V e:HEV: Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

ΝΕΑ

Η Honda έχει επενδύσει πολλά στην ασφάλεια και το HR-V είναι η επιτομή της τεχνολογικής υπεροχής του συστήματος Sensing.

Advertisement
Advertisement

Τόσο η παθητική όσο και η ενεργητική ασφάλεια στα μοντέλα της Honda αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εταιρείας. Οι Ιάπωνες έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτόν τον τομέα σχεδιάζοντας ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο τεχνολογικό σύστημα που φροντίζει όλα να είναι ελεγχόμενα και τα επίπεδα προστασίας των επιβατών να είναι υψηλότατα.

Στο καινούριο Honda HR-V e:HEV ο οδηγός και οι επιβάτες θα έχουν στο πλευρό τους το προηγμένο σύστημα καμερών και αισθητήρων Sensing. Πρόκειται για μια σουίτα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που φέρουν την σφραγίδα ποιότητας της Honda. Στο αναβαθμισμένο σύστημα που έχει τοποθετηθεί στο HR-V συναντάμε μεταξύ άλλων, πληροφορίες αυτόματης μεγάλης σκάλας φώτων, ειδοποίησης τυφλού σημείου, το πρωτοποριακό Cross Traffic Monitor και τα ενεργά φώτα γωνιακής στροφής LED.

Advertisement
Advertisement

Στο επίκεντρο του συστήματος βρίσκεται μια νέα, μεγαλύτερης γωνίας κάμερα υψηλότερης ευκρίνειας, η οποία αντικαθιστά την κάμερα πολλαπλών χρήσεων και τη διάταξη αισθητήρων της προηγούμενης γενιάς HR-V. Η απόδοση αναγνώρισης έχει αυξηθεί μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης με αποτέλεσμα το σύστημα αυτόματης πέδησης σε περίπτωση ατυχήματος να ανιχνεύει ακόμα και μοτοσικλέτες.

Επιπλέον, η νέας τεχνολογίας κάμερα μπορεί να ανιχνεύσει εάν το όχημα πλησιάζει το πεζοδρόμιο, να καταλάβει το όχημα που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα ή παρασύρεται σε άλλη λωρίδα. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το στοιχείο ότι σε περίπτωση έντονης βροχής ή ομίχλης το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Advertisement

Ανάμεσα στα συστήματα του νέου Honda Sensing του HR-V βρίσκουμε το Adaptive Cruise Control, το σύστημα αυτόματης πέδησης σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης, το σύστημα διατήρησης λωρίδας και το σύστημα αναγνώρισης και συμμόρφωσης στα σήματα κυκλοφορίας. Μια προσθήκη μόνο για το HR-V είναι το σύστημα Hill Descent Control το οποίο ελέγχει την ταχύτητα καθόδου του αυτοκινήτου σε περίπτωση απότομης κλίσης και εκτός δρόμου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda HR-V e:HEV: Η χαρά της οδήγησης
Το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα (+ τιμές)
Honda HR-V e:HEV: Ατμοσφαιρικό και άνετο εσωτερικό