Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Συστήματα ασφαλείας από το μέλλον

Ελλάδα 17:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda Civic e:HEV: Συστήματα ασφαλείας από το μέλλον

ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Συστήματα ασφαλείας από το μέλλον

ΝΕΑ

Η Honda δεν σταματάει να εξελίσσει τα συστήματα ασφάλειας της πλατφόρμας Sensing του νέου Civic e:HEV.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με την παρουσίαση του νέου Civic e:HEV η Honda ένιωσε την ανάγκη να προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Honda Sensing, μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που θέτει νέες βάσεις στον τομέα της ασφάλειας.

Όλα αρχίζουν από τους τέσσερις αισθητήρες sonar στο εμπρός μέρος και τέσσερις στο πίσω μέρος που έχουν στόχο να λαμβάνουν κάθε ηχητικό κύμα μη μεταλλικού αντικειμένου. Οι αισθητήρες συνεργάζονται με μια κάμερα στο εμπρός μέρος που έχει αυξημένη γωνία 100 μοιρών και είναι ικανή να αναγνωρίσει ακόμα περισσότερα στοιχεία στο περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Η Honda συνεχώς εξελίσσει τα συστήματα του νέου Civic και το αποδεικνύει παρουσιάζοντας την έκδοση Sensing 360 και την Sensing Elite. Στην περίπτωση του 360 το σύστημα είναι σε θέση να εντοπίσει κάθε εμπόδιο ή ανωμαλία στο δρόμο και να επέμβει στην κατεύθυνση του αυτοκινήτου προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες που προσφέρει το Sensing στο Honda Civic είναι το σύστημα ειδοποίησης πρόσκρουσης (Forward Collision Warning), το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (Collision Mitigation Braking) το οποίο ενεργοποιεί ελαφρά το σύστημα πέδησης, το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης σε διασταύρωση (Cross Traffic Monitor) και το σύστημα εντοπισμού τυφλού σημείου (Blind Spot) με οπτική ενημέρωση στους καθρέπτες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic e:HEV: Πάντα online, πάντα ενημερωμένος
Honda Civic e:HEV: Υβριδικό διαμάντι
Ποιο Honda Civic Type R πέτυχε τελικά το ρεκόρ;

Advertisement