Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Υβριδικό σύνολο από το μέλλον

Ελλάδα 14:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic e:HEV: Υβριδικό σύνολο από το μέλλον

ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Υβριδικό σύνολο από το μέλλον

ΝΕΑ

Η Honda δούλεψε εντατικά πάνω στο υβριδικό της σύνολο πιάνοντας ανώτερα επίπεδα αποτελεσματικότητας και απόδοσης.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί της Honda μελέτησαν πολύ διεξοδικά όλα τα στοιχεία του υβριδικού συνόλου του νέου Civic e:HEV με αποτέλεσμα να παραδώσουν στο κοινό ένα άκρως αποτελεσματικό σύνολο. Το καινούριο Civic πετυχαίνει έναν κορυφαίο συνδυασμό απόδοσης, οικονομίας και χαμηλών ρύπων που το εκτοξεύουν σε ανώτερα επίπεδα ανταγωνιστικότητας.

Το σύνολο της Honda αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων ο οποίος χάρη στον άμεσο ψεκασμό αποδίδει 140 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 185 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ. Με τον θερμικό κινητήρα συνεργάζεται ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος ανεβάζει την συνολική ισχύ στους 181 ίππους και τα 315 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι φυσιολογικό, οι επιδόσεις του νέου Civic είναι εξαιρετικές τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 7,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 180 χλμ/ώρα. Για να φτάσει το σύστημα να μεγιστοποιήσει την απόδοσή του συνοδεύεται από μια μπαταρία λιθίου η οποία έχει εξελιχθεί από την Honda και είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα.

Η Honda έχει δημιουργήσει τρεις επιλογές οδήγησης και ο χρήστης απολαμβάνει το EV Drive, το Hybrid Mode το και Engine Drive εναλλάσσοντας τις καταστάσεις μεταξύ ηλεκτροκίνησης και βενζινοκίνησης. Στην μεγιστοποίηση της οδηγικής εμπειρίας συμβάλει το εξελιγμένο αυτόματο σύστημα μετάδοσης eCVT αλλά και οι επιλογές οδήγησης ECO, Normal και Sport.

Advertisement

Ιδιαίτερα σημαντική δουλειά έχει γίνει στην θερμική αποτελεσματικότητα του συνόλου η οποία φτάνει το 41%. Παράλληλα το υβριδικό σύνολο έχει σχεδιαστεί για το μέλλον καθώς όλες οι εργασίες έχουν μελετηθεί για πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων. Η χρήση καταλύτη ενεργοποίησης σε χαμηλές θερμοκρασίες και η τέλεια ροή αέρα στην εισαγωγή δημιουργούν κορυφαία αποτελέσματα οικονομίας σε καύσιμο και εκπομπές ρύπων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic e:HEV: Κομψό, νεανικό και σπορ
Honda Civic e:HEV: Ψηφιακό έργο τέχνης
Honda Civic e:HEV: Με χώρους SUV