Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Holoride: Η ψυχαγωγία του μέλλοντος από την Audi(+video)

Ελλάδα 2:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Holoride: Η ψυχαγωγία του μέλλοντος από την Audi(+video)

ΝΕΑ

Holoride: Η ψυχαγωγία του μέλλοντος από την Audi(+video)

ΝΕΑ

Η Audi παρουσιάζει την τεχνολογία του μέλλοντος στην ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο, με το Holoride που συγχωνεύει περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας με ρεαλιστικές κινήσεις οδήγησης σε πραγματικό χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Η Audi για το Holoride συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών που έχουν έδρα στην California για να εξελίξει το περιεχόμενο.

Τα ταξίδια σε εικονικούς κόσμους μέσα από ένα Audi είναι πιθανό σύντομα να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων ενός μοντέλου της Audi θα μπορούν να φορούν γυαλιά VR (εικονικής πραγματικότητας) για να βιώσουν τη δράση σε βιντεοπαιχνίδια και ταινίες.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, είναι πως το ψηφιακό περιεχόμενο με τα εξελιγμένα γραφικά και τη ρεαλιστική αναπαράσταση, θα προσαρμόζεται στις κινήσεις οδήγησης του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο.Αν για παράδειγμα το αυτοκίνητο διαγράψει μία ανοικτή δεξιά καμπύλη, την ίδια πορεία θα ακολουθήσει και το όχημα (διαστημόπλοιο, κάρο, σκάφος θαλάσσης, κλ.π.) στο οποίο βρίσκεται στον φανταστικό κόσμο, ο επιβάτης του πίσω καθίσματος που φοράει τη συσκευή Holoride.

Εκτός της ψυχαγωγίας, το ταξίδι συγχρονισμένο με κίνηση σε «ψηφιακούς- εικονικούς» κόσμους μειώνει επίσης το φαινόμενο της ναυτίας στο αυτοκίνητο, που βιώνουν κάποιοι επιβάτες που θέλουν να διαβάσουν ένα βιβλίο ή απολαμβάνουν οπτικοακουστικά μέσα σε tablet. Η Audi συνεργάζεται με την Holoride, μία start-up που στόχο έχει να κάνει τις διαδρομές με αυτοκίνητο μια «πολυμορφική» εμπειρία. Με πρωτοβουλία της Audi, η ανάπτυξη αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας VR ή XR (εκτεταμένης πραγματικότητας) προωθείται για διαφορετικούς κατασκευαστές.

Advertisement

Σε μια έκθεση στην California των ΗΠΑ, έγινε επίδειξη του Holoride, το οποίο έχει εξελιχτεί ιδιαίτερα από το 2019 όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως τεχνολογία. Πριν από λίγο καιρό, στο Φεστιβάλ του Salzburg, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να «επισκεφθούν» στον εικονικό κόσμο τοποθεσίες όπως ήταν κάποιους αιώνες πριν και να βιώσουν ιστορικές στιγμές από το παρελθόν της πόλης. Μια γεύση από την εμπειρία αυτή, μπορούμε να πάρουμε και εμείς με το παρακάτω video.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q4 e-tron: Μια νέα αντίληψη για τα ηλεκτρικά SUV
Το νέο Audi R8 θα είναι υβριδικό ή φουλ ηλεκτρικό
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron

 

Advertisement