Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Volvo ετοιμάζει το ηλεκτρικό XC40

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Volvo ετοιμάζει το ηλεκτρικό XC40

ΝΕΑ

H Volvo ετοιμάζει το ηλεκτρικό XC40

ΝΕΑ

Η Volvo θα προσθέσει ηλεκτρικές εκδόσεις στην υπάρχουσα γκάμα, αντί για αμιγώς νέα μοντέλα EV. Η επόμενη γενιά XC90 θα αποκτήσει EV τεχνολογία όπως επιβεβαίωσε ο Thomas Ingenlath, υπεύθυνος προϊόντων της μάρκας. Επίσης τόνισε πως το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρίας θα είναι μια έκδοση του XC40.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Ingenlath συνέχισε λέγοντας πως θα ακολουθήσει η Polestar με το δεύτερο αυτοκίνητο της, το 2 που αναμένεται το 2019, ενώ θα ακολουθήσει μια ηλεκτρική έκδοση του XC90, η οποία αναμένεται να προχωρήσει στην παραγωγή στο νέο εργοστάσιο της Volvo στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας το 2021. Η εταιρεία θα παράγει μόνο ηλεκτρικές εκδόσεις των σημερινών αυτοκινήτων αντί να παράγει εξ ολοκλήρου μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως για παράδειγμα η Volkswagen.

“Δεν είναι πλέον μυστικό ότι το πρώτο ηλεκτρικό Volvo είναι ήδη στο δρόμο και πρόκειται για το XC40”, δήλωσε ο Ingenlath. “Θα έρθει μετά το Polestar 2. Αυτό είναι το πρώτο που έρχεται και μάλιστα δεν είναι εξωτικό. Θα ξεκινήσουμε με το XC40 και στη συνέχεια θα έρθει βήμα βήμα η ηλεκτροκίνηση στη γκάμα των μοντέλων μας. Θα εισάγουμε την ηλεκτροκίνηση ως παραλλαγή των υπαρχόντων κινητήρων μας στην ήδη διαμορφωμένη γκάμα των μοντέλων μας.

Advertisement
Advertisement

Volvo-xc40-EV-tsiro-530

Και τα δύο ηλεκτρικά Volvo θα υιοθετήσουν μπαταρίες ιόντων λιθίου, όπως τα αδέλφια τους από την Polestar. Το XC40 EV θα συνοδεύσει το XC40 plug-in στην πορεία. Η Volvo έχει θέσει ως στόχο το 50% του όγκου των πωλήσεών της να είναι τα ηλεκτρικά έως το 2025. Ενώ η Volvo θα επικεντρωθεί στις ηλεκτρικές εκδόσεις της τρέχουσας σειράς, ο Ingenlath δήλωσε ότι η υπο-μάρκα Polestar θα ασχοληθεί με την εξέλιξη πιο τολμηρών αυτοκινήτων EV. “Σίγουρα δεν θέλουμε να φέρουμε κάτι που έχουμε ξεκινήσει τόσο επιτυχώς όπως είναι το XC40, μόνο και μόνο επειδή οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εξαφανιστούν”, συμπλήρωσε. “Για να εξετάσουμε νέες μορφές, νέα στυλ αμαξώματος και μη παραδοσιακά στοιχεία, ιδρύσαμε την Polestar προκειμένου να φροντίσουμε το πιο πρόσφατο πεδίο εφαρμογής. Αναπτύξαμε τη στρατηγική αυτή: πλήρη ηλεκτροκίνηση της σειράς Volvo και παράλληλα ανάπτυξη νέων, μη συμβατικών στοιχείων στη μάρκα Polestar”.