Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Volvo ετοιμάζει σούπερ σπορ ηλεκτρικό μοντέλο

Ελλάδα 19:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Volvo ετοιμάζει σούπερ σπορ ηλεκτρικό μοντέλο

ΝΕΑ

H Volvo ετοιμάζει σούπερ σπορ ηλεκτρικό μοντέλο

ΝΕΑ

Οι Σουηδοί δεν βλέπουν την ηλεκτροκίνηση μόνο ως αφορμή για παραγωγή SUV, αλλά θέλουν να προσθέσουν και κάτι πιο «πικάντικο» στην γκάμα τους.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo βρίσκεται σε έξαρση δημιουργικότητας τον τελευταίο καιρό, έχοντας ήδη παρουσιάσει το EX90 ενώ ετοιμάζει για φέτος και το μικρό EX30.

H σουηδική εταιρία εστιάζει κατά κύριο λόγο στα SUV που είναι και η παγκόσμια τάση της αγοράς. Όμως θέλει να έχει και κάτι πιο ιδιαίτερο στην γκάμα της, ένα σπορ μοντέλο που θα χαρακτηρίζει την εταιρία.

Ο επικεφαλής της εταιρίας Jim Rowan έχει δηλώσει το Νοέμβριο του 2022 ότι πλέον δεν θα υπάρχει χώρος για σεντάν και station wagon στην γκάμα της εταιρίας. Όμως ένα σπορ αυτοκίνητο είναι πάντα κάτι ελκυστικό για την Volvo.

Advertisement
Advertisement

Ο Bjorn Annwall, μέλος του ΔΣ της εταιρίας, δήλωσε ότι “Κάθε μάρκα αυτοκινήτου χρειάζεται κάτι πικάντικο στην γκάμα της που να την βοηθά να ξεπερνά την καθιερωμένη τάση της αγοράς. Και η Volvo πρέπει να έχει τέτοια αυτοκίνητα”.

Ο διευθυντής εσωτερικού σχεδιασμού της Volvo, o Orjan Sterner, δήλωσε ότι είναι διασκεδαστικό να δουλεύει κάποιος σε ένα κουπέ ή ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο, έστω και αν στο τέλος επικρατήσουν τα κέρδη που φέρνουν τα SUV.

Η εταιρία λοιπόν επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στον όγκο πωλήσεων και τα κέρδη, με αποτέλεσμα τα SUV να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Advertisement

Η Volvo είναι μία από τις πρώτες εταιρίες που έχουν ανακοινώσει ξεκάθαρα το πρόγραμμά της για την πλήρη μετάβασή της μέχρι το 2030. Μέχρι τώρα πάντως, η σπορ διάσταση της μάρκας έχει εκφραστεί από το μοναδικό P1800 Cyan αλλά και τα μοντέλα της Polestar.

Καθώς προχωράμε προς το τέλος της δεκαετίας, είναι προφανές ότι τα περιθώρια για σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης περιορίζονται σημαντικά. Έτσι, αν και όποτε η Volvo αποφασίσει να βγάλει στην παραγωγή ένα σούπερ σπορ μοντέλο, θα είναι σίγουρα ηλεκτρικό, και ο χρονικός του ορίζοντας είναι σίγουρα προς το τέλος της δεκαετίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τιμές των αναβαθμισμένων ηλεκτρικών Volvo στην Ελλάδα
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo EX30
Volvo: «Ανοησίες» η αυτόνομη οδήγηση 5ου επιπέδου