Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H «βιβλιοθήκη» που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στο σπίτι μας (+video)

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H «βιβλιοθήκη» που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στο σπίτι μας (+video)

ΝΕΑ

H «βιβλιοθήκη» που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στο σπίτι μας (+video)

ΝΕΑ

Μια κομψή γκαλερί αυτοκινήτων δύο ορόφων, είναι η «Βιβλιοθήκη» των αυτοκινητιστικών θησαυρών που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στο σπίτι μας- ή για σπίτι μας…

Advertisement
Advertisement

Ονομάζεται The Library, επειδή αποτελεί την ενσάρκωση του οράματος μιας επιμελούς βιβλιοθήκης με τεράστιους θησαυρούς της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ, η κατασκευή της γκαλερί ολοκληρώθηκε το 2021 και είναι βασισμένο στα σχέδια της αρχιτεκτονικής ομάδας A Work of Substance. Στο «The Library» συνδυάζεται η αισθητική μιας γκαλερί αυτοκινήτων ή αν προτιμάτε, ενός κομψού εκθεσιακού χώρου που παραπέμπει σε lounge το οποίο θα μπορούσε να είναι ο απόλυτος αντρικός προορισμός αναψυχής στην πόλη.

Advertisement
Advertisement

Η «Βιβλιοθήκη», κατασκευάστηκε για λογαριασμό ενός πολύ παθιασμένου και απαιτητικού συλλέκτη αυτοκινήτων, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται για ευνόητους λόγους.  Με εμβαδόν 569 τετραγωνικά μέτρα και προθήκες για τουλάχιστον 10 οχήματα σε δύο ορόφους, ο καθένας από τους οποίους έχει διαφορετικό στυλ και χωρίς να υπολογίζονται τα ασανσέρ, το διώροφο αυτό κτήριο είναι ότι κοντινότερο σε… πολυμορφικό έργο τέχνης έχουμε δει ποτέ.

Στο ισόγειο διακρίνεται μια βιομηχανική ατμόσφαιρα, με πολλά γυαλισμένα μέταλλα, εμφανές σκυρόδεμα και μεγάλους ανεμιστήρες οροφής, όπου τα ξύλινα πάνελ που καλύπτουν κάποιες επιφάνειες, κάνουν αντίθεση. Ο επάνω όροφος είναι πιο κομψός έτσι όπως αυτό ορίζεται από τα αρχιτεκτονικά δεδομένα αλλά εξακολουθεί να είναι φιλόξενος με δερμάτινους καναπέδες και μικρές ξύλινες καρέκλες, αναμνηστικά αυτοκινήτων και τεχνουργήματα που βασίζονται σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Advertisement

Οι λαβές στα ντουλάπια είναι από τον Zagato, ενώ στα καθίσματα μπορεί να «δει» κανείς την αισθητική των καθισμάτων μιας Ferrari Dino. Τα φωτιστικά σώματα μοιάζουν με τους προβολείς και τα πίσω φώτα των αυτοκινήτων αλλά μπορούν να περιστρέφονται και να ρυθμίζουν την ένταση του φωτός που εκπέμπουν. Η εταιρεία σχεδιασμού αναφέρει πως τα μέρη από τα οποία αποτελείται ο κάθε χώρος, είναι κινούμενα και το εσωτερικό μπορεί να αναδιαμορφωθεί ανά πάσα στιγμή, ώστε να ταιριάζει σε όποια επιθυμία έχει ο ιδιοκτήτης.

Advertisement

Στην παρούσα φάση, τα τετράτροχα αντικείμενα του πόθου που διακρίνονται στις φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, περιλαμβάνουν μια Aston Martin DB5, μια Ferrari F40 και μια Mercedes 300SL, καθώς επίσης και κάποια αναμνηστικά και έργα τέχνης από αυτοκίνητα και πολύτιμα υλικά, από τα καλύτερα δέρματα και την ποιοτικότερη ξυλεία. Οι πιο παρατηρητικοί, στις αντανακλάσεις των χώρων, μπορούν να διακρίνουν κι άλλες «αυτοκινητικές εκπλήξεις».

Advertisement

Από εκεί και πέρα, το φιλόξενο διώροφο, έχει και χώρους για να κάτσει κανείς να απολαύσει κάποιο ποτό, όπως και άλλες προεκτάσεις διασκέδασης- όπως είναι μια πλήρως εξοπλισμένη επαγγελματική κουζίνα. Στο video που ακολουθεί, μπορεί να πάρει κανείς μια καλύτερη αίσθηση «περιήγησης» στους χώρους του «The Library» που τόσο πολύ μας προκαλεί να ονειρευτούμε ως το ιδανικό σπίτι για κάθε ένα από εμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari SP51: Mία και μοναδική!
Τι ποσοστό τής Aston Martin απέκτησε η Geely;
Μια Porsche που δεν θα μοιάζει με άλλη