Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla «συνδέει» το Τέξας με την Καλιφόρνια

Ελλάδα 0:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tesla «συνδέει» το Τέξας με την Καλιφόρνια

ΝΕΑ

H Tesla «συνδέει» το Τέξας με την Καλιφόρνια

ΝΕΑ

Η εταιρεία του Ίλον Μασκ, αναζητά πόρους για να εγκαταστήσει φορτιστές για ηλεκτρικά φορτηγά, σε μια ακτίνα 2.900 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατασκευάσει εννέα σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών κατά μήκος μιας διαδρομής από τα νότια σύνορα του Τέξας στη βόρεια Καλιφόρνια.

Οι σταθμοί θα είναι ανοιχτοί σε άλλα μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών, γι’ αυτό η Tesla αναζητά σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακές επιδοτήσεις.

H εταιρεία σχεδιάζει μια νέα μονάδα παραγωγής για να επιταχύνει τις μηδενικές εκπομπές ρύπων στον τομέα των μεταφορών. Τα πρώτα 36 Semi φορτηγά έχουν παραδοθεί στην PepsiCo και μεταφέρουν ποτά και τσιπς γύρω από τις εγκαταστάσεις παραγωγής Pepsi και Frito Lay στην Καλιφόρνια.

Advertisement
Advertisement

Δεν μπορούν να απομακρυνθούν πολύ από τη βάση τους, γιατί δεν υπάρχει συμβατός φορτιστής για να τα φορτίσει.

Η Tesla σχεδίασε έναν ειδικό σταθμό φόρτισης για το Semi, ισχύος έως 1 MW, που του έδωσε και το όνομα Megacharger. Χρησιμοποιεί έναν ειδικό σύνδεσμο που ονομάζεται σύστημα φόρτισης Megawatt (MCS).

Το πρότυπο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και η Tesla χρησιμοποιεί μια παλαιότερη έκδοση σύνδεσης. Δεν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι φορτιστές στους δρόμους, μόνο αυτοί που έχουν εγκατασταθεί στις τοποθεσίες της PepsiCo. Ωστόσο, τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν καθώς η Tesla αρχίζει να εγκαθιστά Megachargers σε όλες τις ΗΠΑ. Αυτό θα είναι επίσης χρήσιμο για το επερχόμενο Cybertruck, το οποίο φημολογείται ότι είναι συμβατό με τους Megachargers.

Advertisement

Η Tesla αναζητά 97 εκατομμύρια δολάρια από ομοσπονδιακά χρήματα και σχεδιάζει να ξοδέψει η ίδια 24 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των σταθμών. Είναι ενδιαφέρον ότι το Laredo απέχει περίπου 386 χιλιόμετρα από το Giga Austin, καθιστώντας «κρυστάλλινο» τι θέλει να συνδέσει η Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο σκάνδαλο Tesla: Λέει ψέματα για την αυτονομία των μοντέλων της;
Πόσο έχουν τα Tesla στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;
Που το πάει; Θα κάνει την Tesla… Lada;

Advertisement