Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί καθυστερεί η παραγωγή της Tesla στην Γερμανία;

Ελλάδα 0:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί καθυστερεί η παραγωγή της Tesla στην Γερμανία;

ΝΕΑ

Γιατί καθυστερεί η παραγωγή της Tesla στην Γερμανία;

ΝΕΑ

Τα προβλήματα με την λειτουργία του εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο συνεχίζονται, με τις καθυστερήσεις στην παραγωγή του Model Y να προβληματίζουν τον Elon Musk.

Advertisement
Advertisement

H λειτουργία του εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία, μετά από πολλές αναβολές ξεκίνησε τελικά. Όμως τα προβλήματα δεν άργησαν να εμφανιστούν.

Ήδη πολλοί πελάτες της εταιρίας που έχουν παραγγείλει το Model Y από το εργοστάσιο του Βερολίνου, έχουν αναφέρει καθυστερήσεις αλλά και ακυρώσεις των παραδόσεων που είχαν σχεδιαστεί για μέσα στον Ιούνιο.

Η Tesla είχε ανακοινώσει πρόσφατα πως κατασκεύαζε 1.000 Model Y την εβδομάδα και προσπαθούσε να αυξήσει ακόμα πιο πολύ την παραγωγή της, προκειμένου να μη χάνει χρήματα από το συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η καθυστέρηση παραδόσεων δείχνει ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ανάκλησης  του μοντέλου, αλλά σύμφωνα με κάποιες αναφορές, το όλο ζήτημα ίσως να αφορά προβλήματα στις μονάδες κίνησης.

Σύμφωνα με διάφορα forum ιδιοκτητών Tesla, οι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν πλέον εβδομάδες πριν παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους.

Advertisement

Αν πρόκειται πάντως για πρόβλημα σε κάποιο μηχανικό εξάρτημα, η Tesla θα πρέπει να βρει άμεσα τη λύση, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα over-the-air επίλυσης του προβλήματος.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσα Γερμανικά Model Y έχουν παραδοθεί σε πελάτες, αν και ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάποια παράπονα για ένα συγκεκριμένο μηχανικό πρόβλημα που ακινητοποιεί το αυτοκίνητο.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η σχέση της Tesla με το γερμανικό εργοστάσιο όχι μόνο δεν ξεκίνησε καλά αλλά συνεχίζει να είναι προβληματική. Με τον ίδιο τον Musk να επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα αποτεφρωτήριο χρημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκινάει διαφημίσεις η Tesla…
Γκρινιάρης και ανικανοποίητος με την Tesla ο Elon Musk
Η εξυπηρέτηση πελατών «πονάει» στην Tesla