Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H τεράστια σημασία των χειμερινών ελαστικών στα SUV (Video)

Ελλάδα 0:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H τεράστια σημασία των χειμερινών ελαστικών στα SUV (Video)

ΝΕΑ

H τεράστια σημασία των χειμερινών ελαστικών στα SUV (Video)

ΝΕΑ

Πολλοί ιδιοκτήτες τετρακίνητων SUV και crossover μοντέλων παραβλέπουν την σημασία που έχουν τα χειμερινά ελαστικά στην βελτίωση των επιδόσεων και φυσικά της ασφάλειας που προσφέρουν σε ολισθηρές συνθήκες. Μετά από αυτό το βίντεο πολλοί θα αλλάξουν γνώμη. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Τα ελαστικά παίζουν τεράστιο ρόλο στην προσφερόμενη πρόσφυση και μια λάθος επιλογή μπορεί να βάλει τον ιδιοκτήτη ακόμη και του πιο σκληροτράχηλου 4κίνητου SUV σε μπελάδες στην χειρότερη περίπτωση ή να προκαλέσει τα γέλια σε αυτούς που τον βλέπουν στην καλύτερη.

Για να δείξει πόσο σημαντικά είναι τα σωστά ελαστικά στις σωστές συνθήκες, η αμερικάνικη εταιρία πώλησης ελαστικών “Tire Rack” δημιούργησε το ακόλουθο βίντεο προς επίδειξη και… επιμόρφωση των ενδιαφερόμενων.

winter-tire-testing

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία χρησιμοποίησε δύο πανομοιότυπα Toyota RAV4 για τις δοκιμές της η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα γήπεδο ice hockey! Η μόνη διαφορά μεταξύ τους ήταν ότι το ένα έφερε κατάλληλα χειμερινά ελαστικά και το άλλο συμβατικά ελαστικά.

Η διαφορά που προσφέρουν στην πρόσφυση τα δύο σετ ελαστικών στο παγωμένο γήπεδο είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στο ολιγόλεπτο βίντεο που ακολουθεί με το χειμερινό σετ να κερδίζει το συμβατικό κατά κράτος, στην επιβράδυνση, την επιτάχυνση αλλά και πλευρική πρόσφυση. Εσείς μετά από αυτό τι ελαστικά θα βάλετε στο δικό σας SUV για τον χειμώνα, εφόσον έχετε φυσικά βλέψεις για… περιπέτειες;