Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H τελευταία λέξη της μόδας: Ντυθείτε με αερόσακους!

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H τελευταία λέξη της μόδας: Ντυθείτε με αερόσακους!

ΝΕΑ

H τελευταία λέξη της μόδας: Ντυθείτε με αερόσακους!

ΝΕΑ

Αν αναρωτιέστε για το τι συμβαίνει στους αερόσακους μετά την απόσυρσή τους, η Mercedes έχει την απάντηση. Τους μετατρέπει σε ρούχα πολύ μοντέρνου lifestyle.

Advertisement
Advertisement

 

Οι αερόσακοι υπήρξαν μία από τις πιο μεγάλες καινοτομίες στην παθητική ασφάλεια των επιβατών, και δεκαετίες τώρα έχουν εξοπλίσει εκατομμύρια πλέον αυτοκίνητα. Τι γίνεται όμως με το υλικό των αερόσακων όταν αυτοί περνούν στην αποστρατεία από τα αυτοκίνητα που βγαίνουν εκτός κυκλοφορίας;

Advertisement
Advertisement

Την απάντηση την δίνει η  Mercedes-Benz η οποία σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Heron Preston δημιουργούν μία σειρά μόδας φτιαγμένη από ανακυκλωμένα υλικά αερόσακων.

Η γερμανική εταιρία αποφάσισε για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του αερόσακου να κάνει κάτι μοναδικό. Έτσι σε συνεργασία με designer Heron Preston, έφτιαξαν μία συλλογή ρούχων τα οποία χρησιμοποιούν ότι έχει απομείνει από αερόσακους που έχουν βγει εκτός κυκλοφορίας.

Advertisement

Η συλλογή που δημιούργησε ο Preston έχει αρκετή σχεδιαστική συνάφεια με την λειτουργία του αερόσακου, με ρούχα πολύ oversized που είναι η απόλυτη νεανική τάση τα τελευταία χρόνια.

Για την Mercedes-Benz η συνεργασία αυτή συνδέεται με τον εορτασμό των 50 ετών από την πρώτη εμφάνιση του αερόσακου σε πρωτότυπη μορφή. Και παράλληλα την πρώτη επίσημη εφαρμογή του σε αυτοκίνητο παραγωγής, στην S-Class του 1981.

Advertisement

Πάντως η Mercedes-Benz εμπλέκεται στην μόδα εδώ και πολλά χρόνια, από το 1995. Μάλιστα υπάρχουν αρκετά show τα οποία οργανώνει η εταιρία, όμως το International Festival of Fashion ή οι εβδομάδες μόδας Mercedes-Benz Fashion Weeks στην Ρωσία, το Μεξικό, την Μαδρίτη κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Advertisement

Αερόσακοι πολλαπλών συγκρούσεων από τη Hyundai
Πού θα βρίσκονται οι μετωπικοί αερόσακοι στα αυτόνομα οχήματα;
Αερόσακοι: Πόσο αποτελεσματικοί είναι;