Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αερόσακοι πολλαπλών συγκρούσεων από τη Hyundai

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αερόσακοι πολλαπλών συγκρούσεων από τη Hyundai

ΝΕΑ

Αερόσακοι πολλαπλών συγκρούσεων από τη Hyundai

ΝΕΑ

Η Hyundai πρωτοπορεί με την επεξεργασία της εφαρμογής των αερόσακων πολλαπλών συγκρούσεων στα μοντέλα της, οι οποίοι υπόσχονται αυξημένη προστασία για τους επιβάτες σε περίπτωση αλλεπάλληλων συγκρούσεων.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 30% των τροχαίων ατυχημάτων από το 2000 έως και το 2012 στη Β. Αμερική, ήταν περιστατικά που εκτός της πρώτης σύγκρουσης, είχαν και «συνέχεια». Είτε αφορούσαν καραμπόλες, είτε μετά την πρώτη σύγκρουση ακολουθούσε και δεύτερη (ή και τρίτη) με άλλο όχημα ή με σταθερό εμπόδιο, το ποσοστό των ατυχημάτων που δεν τελείωνε με μια σύγκρουση είναι πολύ μεγάλο για να «αγνοηθεί».

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai λοιπόν, για άλλη μια φορά δείχνει ευαισθησία και πρωτοπορεί, εξελίσσοντας αερόσακους που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιες ακριβώς περιπτώσεις, αυξάνοντας κάθετα την προσφερόμενη ασφάλεια στους επιβαίνοντες. Με το νέο αυτό σύστημα οι αερόσακοι του αυτοκινήτου θα μπορούν να ξαναλειτουργήσουν μετά το αρχικό χτύπημα, προσφέροντας προστασία σε περίπτωση που ακολουθήσει και άλλη σύγκρουση στη συνέχεια. Η εταιρεία εξελίσσει το λογισμικό αλλά και το hardware που χρειάζεται για να αναγνωρίζεται μετά από ένα ατύχημα, η θέση των επιβατών και να προσαρμόζεται η επαναλειτουργία των αερόσακων αντίστοιχα.

Advertisement

Ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πρόοδο των ερευνών αλλά και για το πότε θα είναι έτοιμη η νέα τεχνολογία για ευρεία εφαρμογή στα μοντέλα της Hyundai και της KIA αλλά είναι αναμφίβολα πολύ θετικό το ότι μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία ασχολείται επισταμένα με μια τόσο σημαντική παράμετρο της προσφερόμενης προστασίας για τους επιβάτες μετά από ατύχημα.

 

Advertisement