Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Smart αναζητά «συμπαίκτη» για να βάλει πάλι το Fortwo στην πρίζα!

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Smart αναζητά «συμπαίκτη» για να βάλει πάλι το Fortwo στην πρίζα!

ΝΕΑ

H Smart αναζητά «συμπαίκτη» για να βάλει πάλι το Fortwo στην πρίζα!

ΝΕΑ

Όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στη σύγχρονή αυτοκινητοβιομηχανία, χρειάζεται ένας καλός συνδυασμός για το… πολυπόθητο γκολ.

Advertisement
Advertisement

Ούτως ή άλλως, για τη Smart, οι στιγμές είναι ιστορικές! Η παραγωγή της τρίτης γενιάς ForTwo ολοκληρώθηκε στις 28 Μαρτίου, σε ένα πρώην εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Hambach της Γαλλίας, το οποίο τώρα ανήκει στη βρετανική κατασκευάστρια SUV, Ineos Automotive.

Εκεί, δηλαδή, που παράγονταν τα εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης, τώρα κατασκευάζονται τα θηριλώδη και ιδιαιτέρως σκληροτράχηλα Grenadier.

Το επαναστατικό διθέσιο, όμως, μπορεί να ολοκλήρωσε αυτόν τον κύκλο της ζωής του, δεν πρόκειται, όμως, να μπει στην «κατάψυξη», για πολύ καιρό. Το πρόβλημα είναι ότι η Smart, που ανήκει (50-50) στη Mercedes και στη κινεζική Geely, δεν… παίζει μπάλα μόνη της.

Advertisement
Advertisement

«Πριν από δύο μήνες, ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε σε μια νέα, αποκλειστική πλατφόρμα για να υποστηρίξουμε ένα μελλοντικό Smart διθέσιο αυτοκίνητο πόλης, αλλά χρειαζόμαστε συνεργάτες για να κάνουμε την επιχειρηματική του υπόθεση εφικτή», είπε ο Dirk Adelman, Διευθύνων Σύμβουλος της Smart Europe, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι:

«Θέλουμε να επιμείνουμε στη βαθμολογία τεσσάρων ή πέντε αστέρων δοκιμών πρόσκρουσης στο Euro NCAP, σε λειτουργίες ADAS όπως το #1 και το #3 μας, για να έχουμε μια αξιοπρεπή αυτονομία», είπε ο Adelmann. «Σίγουρα πρέπει να αναπτύξουμε μια πλατφόρμα, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα».

Παρόλο που η Smart είχε συνομιλίες με πολλούς κατασκευαστές για την εξέλιξη της νέας πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα «χτιστεί» το επόμενο ηλεκτρικό ForTwo, συμπεριλαμβανομένων των Mercedes, Renault και κινεζικών εταιρειών, αποφάσισε να εργαστεί στη δική της πλατφόρμα, που ονομάζεται Electric Compact Architecture (ECA.

Advertisement

Επειδή, όμως, δεν έχει βρει ακόμα συνεργάτη για το project, η Smart δεν μπορεί να θέσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του νέου ForTwo, το οποίο θα μετονομαστεί #2 για να το φέρει σε συμφωνία με τα άλλα μοντέλα της γκάμας.

Η Smart λάνσαρε το επαναστατικό ForTwo πρώτης γενιάς το 1998, παρουσίασε ένα μοντέλο δεύτερης γενιάς το 2006 και το ακολούθησε με ένα τρίτο το 2014. Παρά την ηλικία του, το ForTwo παρέμεινε το πιο δημοφιλές μοντέλο της Smart στην Ευρώπη, μέχρι στιγμής φέτος.

Advertisement