Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Skoda γνωρίζει από «καμουφλάζ»

Ελλάδα 19:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Skoda γνωρίζει από «καμουφλάζ»

ΝΕΑ

H Skoda γνωρίζει από «καμουφλάζ»

ΝΕΑ

Η Skoda είναι μία από τις εταιρείες που έχουν γνώση το πώς θα πρέπει η εμφάνιση ενός νέου μοντέλου να παραμένει μυστική, μέχρι και λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του.

Advertisement
Advertisement

 

Τα πρωτότυπα μοντέλα που κατά καιρούς κυκλοφορούν σε άγνωστες τοποθεσίες πάντα ιντρίγκαραν τους ανθρώπους του ειδικού Τύπου, είτε συντάκτες, είτε φωτογράφους. Βλέπετε, αυτή η περίεργη «ενδυμασία» που έχουν κινεί την περιέργεια των περαστικών. Αλλά μέχρι ένα σημείο, κάτι που ασπάζεται ευλαβικά η Skoda, με την εταιρεία να δημοσιεύει συχνά-πυκνά φωτογραφίες καμουφλαρισμένων μοντέλων που βρίσκονται σε διαδικασία δοκιμών εξέλιξης, που διαρκούν χιλιάδες ώρες, διανύοντας κατά μέσο όρο σχεδόν 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα, κάτω από ακραίες θερμοκρασίες, πριν μπουν στη γραμμή παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου εξέλιξης της εταιρείας, Florian Weymar το να τοποθετηθεί ο αντίστοιχος χρωματισμός σε ένα πρωτότυπο όχημα θα πρέπει να ακολουθηθεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το θέμα της ασφάλειας, για τον λόγο αυτό δεν επιτρέπεται η κάλυψη τμημάτων όπως τα φλας, τα φώτα των φρένων ή οι αεραγωγοί. Μην φανταστείτε ότι ο χρωματισμός των μοντέλων δοκιμών είναι απλός. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς οι σχεδιαστές και δημιουργοί των χρωμάτων παραλλαγής χρησιμοποιούν αρκετά γεωμετρικά μοτίβα και τρισδιάστατα εφέ για να παραπλανήσουν το μάτι και τον φωτογραφικό φακό, κυρίως σε κάποιες γωνίες του αμαξώματος, στην εμπρός μάσκα και στο πίσω τμήμα. Αντίστοιχα, στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται ειδικά υλικά και επενδύσεις που καλύπτουν τμήματα όπως τον πίνακα οργάνων, την κεντρική κονσόλα, την οθόνη infotainment, τα χειριστήρια του κλιματισμού.

Advertisement

Το τελευταίο από τα «μυστικά» μοντέλα της φίρμας από το Mladá Boleslav που κυκλοφορεί στους δρόμους είναι το ηλεκτρικό SUV, Enyaq iV. Για τον ιδιαίτερο χρωματισμό του ξοδεύτηκαν 120 εργατοώρες και 18 τετραγωνικά μέτρα περιτυλίγματος, ενώ η επίσημη πρεμιέρα του αναμένεται στα τέλη του 2020. Πάντως η ομάδα των ειδικών στο καμουφλάζ των νέων μοντέλων της Skoda δεν σταματά την εργασία της, καθώς μέχρι το τέλος του 2022 αναμένουμε 10 αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα.