Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Skoda ενισχύει τα συστήματα ασφαλείας των μοντέλων της

Ελλάδα 10:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Skoda ενισχύει τα συστήματα ασφαλείας των μοντέλων της

ΝΕΑ

H Skoda ενισχύει τα συστήματα ασφαλείας των μοντέλων της

ΝΕΑ

Προσφέροντας στα νέα μοντέλα της μια αναβαθμισμένη σειρά συστημάτων ασφαλείας, η Skoda προτάσσει την ασφάλεια των αυτοκινήτων της.

Advertisement
Advertisement

Πρώτη και καλύτερη η νέα Octavia, η οποία έρχεται με μια σειρά από αναβαθμισμένα συστήματα ασφαλείας, τα οποία χρησιμοποιούν στοιχεία από τους 20 διαφορετικούς αισθητήρες που διαθέτει το αυτοκίνητο.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται το νέο Emergency Steer Assist, το οποίο βοηθά ενεργά τον οδηγό μέσω του τιμονιού για να αποφύγει τη σύγκρουση με έναν πεζό, έναν ποδηλάτη ή κάποιο άλλο όχημα.

Παράλληλα, μπορεί να σταματήσει αυτόματα το αυτοκίνητο ή ακόμη και να προειδοποιήσει τον οδηγό όταν ανοίγει την πόρτα σε περίπτωση που κάποιος ποδηλάτης ή όχημα προσεγγίζει το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Skoda Octavia

Από το φθινόπωρο η νέα Skoda Octavia θα είναι επίσης διαθέσιμη με το σύστημα Area View, το οποίο χρησιμοποιεί 4 κάμερες για να προσφέρει μια εικόνα 360 μοιρών γύρω από το αυτοκίνητο, προβάλλοντάς την στην κεντρική οθόνη του ταμπλό.

Το παρών δίνει και το σύστημα Front Assist που δίνει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις σε περίπτωση επικείμενης πρόσκρουσης με πεζό ή ποδηλάτη, έχοντας τη δυνατότητα ακόμη και να σταματήσει το αυτοκίνητο βοηθώντας στην αποφυγή της σύγκρουσης.

Advertisement

Άξιο αναφοράς είναι και το αναβαθμισμένο Adaptive Distance Assistant, που αυτόματα ορίζει συνεχώς την ταχύτητα του αυτοκινήτου (έως και τα 210 km/h), ώστε να διατηρήσει μια απόσταση ασφαλείας με το μπροστινό. Το σύστημα μπορεί αυτόνομα να σταματήσει και επανεκκινήσει το αυτοκίνητο, όταν το όχημα διαθέτει το αυτόματο, DSG κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό σύστημα είναι το Travel Assist, που χρησιμοποιεί πληροφορίες από διάφορα άλλα συστήματα του αυτοκινήτου (κάθε 15 δευτερόλεπτα τσεκάρει π.χ. εάν ο οδηγός κρατά το τιμόνι) για να προειδοποιήσει τον οδηγό για τυχόν απόσπαση προσοχής. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το Travel Assist μπορεί ακόμη και να σταματήσει αυτόνομα την Octavia.

Skoda Kamiq

Στην περίπτωση των πιο compact Scala και Kamiq, συναντούμε επίσης μια μεγάλη γκάμα συστημάτων ασφαλείας, που περιλαμβάνει αρχικά τα στάνταρ Lane Departure Warning και City Emergency Brake, που βοηθούν τον οδηγό να προλαμβάνει επικίνδυνες καταστάσεις.

Advertisement

Επίσης, προαιρετικά προσφέρονται συστήματα που έχουμε δει και στη νέα Octavia, όπως είναι τα Adaptive Distance Assist, Side Assist με Rear Traffic Alert καθώς και πολλά άλλα, που τονίζουν ακόμη περισσότερο τον ασφαλή χαρακτήρα των μοντέλων της Skoda.

Διαβάστε επίσης:

Αγόρασε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με γραμμάτια και την πάτησε!

Στη Βουλή η ηλεκτροκίνηση – Σημαντικές αλλαγές

O Elon Musk 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!