Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H πρώτη ηλεκτρική Lamborghini τα αλλάζει όλα!

Ελλάδα 19:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H πρώτη ηλεκτρική Lamborghini τα αλλάζει όλα!

ΝΕΑ

H πρώτη ηλεκτρική Lamborghini τα αλλάζει όλα!

ΝΕΑ

Η φημισμένη ιταλική μάρκα δεν θέλει να χάσει το τρένο της ηλεκτροκίνησης και ετοιμάζει ένα τετραθέσιο GT με ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση και απίστευτες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα, ένα καινοτόμο crossover 2+2 με αναμενόμενη άφιξη το 2028.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, με έδρα την Sant’Agata, θα προσφέρει μια πρώτη γεύση αυτού του πρωτοποριακού ηλεκτρικού crossover μέσω ενός concept κατά τη διάρκεια της επερχόμενης Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Monterey.

Αυτή η αποκάλυψη του concept είναι σύμφωνη με τη μακρόχρονη παράδοση της Lamborghini να παρουσιάζει πρωτότυπα τα οποία παρέχουν πληροφορίες για τη μελλοντική πορεία της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Αυτά τα concept έχουν συχνά ανοίξει το δρόμο για τα επερχόμενα μοντέλα παραγωγής. Αυτό το ηλεκτρικό όχημα ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική στροφή της Lamborghini προς την ηλεκτροκίνηση, όπως αυτή αποτυπώνεται στο σχέδιο “Direzione Cor Tauri”.

Ενώ οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το concept παραμένουν μυστικές, οι προηγούμενες πληροφορίες παραπέμπουν σε ένα ψηλό αμάξωμα με τετραθέσια διαμόρφωση super-GT για την πολυαναμενόμενη τέταρτη σειρά μοντέλων της Lamborghini.

Το 2+2 crossover αναμένεται να αντλήσει έμπνευση από το concept Lamborghini Estoque που παρουσιάστηκε το 2008, αν και δεν πέρασε ποτέ στη μαζική παραγωγή.

Advertisement

Είναι ενδιαφέρον ότι το ηλεκτρικό crossover θα διαθέτει ψηλότερο στήσιμο λόγω της τοποθετημένης στο δάπεδο μπαταρίας του, συμβάλλοντας στη μοναδική του σχεδίαση.

Αν και χαρακτηρίζεται χαλαρά ως crossover, ο CEO της Lamborghini Stefan Winkelmann επεσήμανε ότι η ηλεκτροκίνηση επιτρέπει αρκετή ελευθερία στους σχεδιαστές για να φτιάξουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Advertisement

Η απόφαση να παρουσιαστεί αρχικά το μοντέλο 2+2, ακολουθούμενο από ένα ηλεκτρικό Urus, αντικατοπτρίζει την επιθυμία της Lamborghini να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών της, ιδίως εκείνων που έχουν πλέον κάνει οικογένεια και θέλουν ένα ηλεκτρικό μέσο μεταφοράς.

Η μετάβαση της Lamborghini στην ηλεκτροκίνηση περιλαμβάνει μια σταδιακή προσέγγιση. Επί του παρόντος, η μάρκα εστιάζει στην υβριδοποίηση, με plug-in υβριδικές εκδόσεις των υφιστάμενων μοντέλων της.

Αυτή η κίνηση στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2, διατηρώντας παράλληλα τις επιδόσεις για τις οποίες φημίζεται η Lamborghini. Το ηλεκτρικό concept στο Monterey Car Week είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του οράματος της Lamborghini για βιώσιμα αλλά και υψηλών επιδόσεων οχήματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες ώρες χρειάστηκαν για το βάψιμο αυτής της Lamborghini Huracan;
Μην αγοράσετε Ferrari, Lamborghini κ.λπ. πριν διαβάσετε αυτό!
Πόσο θα περιμένετε για μια Lamborghini Revuelto (+ video)