Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Porsche επενδύει στην ομάδα ποδοσφαίρου της Στουτγάρδης!

Ελλάδα 6:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Porsche επενδύει στην ομάδα ποδοσφαίρου της Στουτγάρδης!

ΝΕΑ

H Porsche επενδύει στην ομάδα ποδοσφαίρου της Στουτγάρδης!

ΝΕΑ

Λένε ότι «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει» και σ’ αυτή την περίπτωση ο έπαινος μπορεί να άργησε, αλλά ήρθε.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche AG εντάσσεται στην ποδοσφαιρική ομάδα της έδρας της, την VfB Stuttgart, ως επενδυτής, αποκτώντας -σε πρώτη φάση- μερίδιο 5,49%, όπως ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα οι δύο πλευρές.

Επιπρόσθετα, τα επόμενα χρόνια η εταιρεία δεσμεύεται για την VfB Stuttgart ως χορηγός, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων το κέντρο ανάπτυξης νέων ταλέντων, εκεί που βασίζεται τις τελευταίες δεκαετίες ο ιστορικός σύλλογος της Bundesliga.

Ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων, έχει πλέον υπογράψει τα αντίστοιχα τελικά έγγραφα, τα οποία είχαν προηγουμένως ελεγχθεί και διαπιστωθεί ότι ήταν εντάξει από τις αρμόδιες αρχές και τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Deutsche Fussball Liga (DFL) και του Ομοσπονδιακού Γραφείου Καρτέλ.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, με την επισημοποίηση της συμφωνίας, η Porsche έχει τη δυνατότητα, τον Ιούνιο του 2024, να αυξήσει το μερίδιό της στη διοίκηση του συλλόγου, εξαγοράζοντας συνολικά το 10,41 του μετοχικού κεφαλαίου.

Με το σύνθημα «Turbo für Talente», η Porsche είναι αφοσιωμένη στην υποστήριξη νέων ταλέντων στη Στουτγάρδη, εντός και εκτός γηπέδου. Αυτή τη σεζόν, η έγινε ο επίσημος συνεργάτης της ομάδας στην ακαδημία νέων, ενώ θα έχει εξέχουσα εκπροσώπηση στο MHP Arena, την έδρα του συλλόγου.

Advertisement

Που οι παλαιότεροι θυμούνται ως Neckarstadion, ενώ πριν μετονομαστεί σε MHP Arena (από τη θυγατρική της Porsche), έφερε το όνομα MercedesBenz Arena, με την άλλη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της πόλης να εξακολουθεί να αποτελεί βασικό χορηγό και συνεργάτη της ομάδας.

Advertisement

Το νέο, αποκλειστικό σαλόνι στο κεντρικό περίπτερο, το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη, θα είναι γνωστό ως Porsche Tunnel Club και θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και περιήγηση σε 21 επισκέπτες.

Η VfB Stuttgart 1893, είναι ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Γερμανίας. Έχει κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ και σε διεθνές επίπεδο, 3 φορές το Κύπελλο Ιντερτότο, ενώ ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1980 και του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1998.

Οι εγχώριοι τίτλοι είναι περισσότεροι, καθώς προπολεμικά ήταν ίσως η κορυφαία γερμανική ομάδα, αλλά αφενός το ναζιστικό καθεστώς είχε μια… σαφή προτίμηση στη Σάλκε και αφετέρου δεν είχε θεσπιστεί η Bundesliga, όπως την ξέρουμε στη σύγχρονη εποχή.

Advertisement

Από τις τάξεις της έχουν περάσει τεράστιοι ποδοσφαιριστές, όπως τα αδέλφια Φέρστερ (Καρλ-Χάιντς και Μπερντ), ο Χάνσι Μίλλερ, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, ο Ματίας Ζάμμερ, ο επί σειρά ετών αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας Φίλιπ Λαμ, ο Μάριο Γκόμεζ, ο Σάμι Κεντίρα, οι διεθνείς τερματοφύλακες Γιενς Λέμαν και Τίμο Χίλντεμπραντ, αλλά σπουδαία ονόματα ποδοσφαιριστών άλλων εθνικοτήτων.

Όπως ο Δανός επιθετικός Γιον Νταλ Τόμασον, ο περίφημος Βούλγαρος μέσος, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ και ο Λευκορώσος άσος της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα, Αλεξάντερ Χλεμπ.

Η Στουτγάρδη είναι η ομάδα στην οποία διέπρεψε ο διεθνής Έλληνας επιθετικός Γιάννης Αμανατίδης και στην οποία έχουν αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, ο Οδυσσέας και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ο Χρήστος Δώνης και ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Κινέζοι «άλωσαν» το Euro 2024!
Αν είσαι ο Ιμπραχίμοβιτς δεν περιμένεις για να πάρεις Ferrari Purosangue (+video)
Το αγαπημένο αυτοκίνητο του Μπεκενμπάουερ, ήταν αντάξιο ενός «Κάιζερ»