Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Peugeot αλλάζει το τοπίο στα υβριδικά

Ελλάδα 18:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Peugeot αλλάζει το τοπίο στα υβριδικά

ΝΕΑ

Η Peugeot αλλάζει το τοπίο στα υβριδικά

ΝΕΑ

Η Peugeot δίνει έμφαση στην υβριδική τεχνολογία, με ένα νέο και εξελιγμένο σύστημα το οποίο θα ενισχύσει τα χαρακτηριστικά των κινητήρων της και θα μειώσει την κατανάλωση.

Advertisement
Advertisement

Με το 2008 η Peugeot κατάφερε να παρουσιάσει μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV, συνδυάζοντας μία εντυπωσιακή εμφάνιση με υψηλή τεχνολογία που το έκαναν αμέσως πρωταγωνιστή στην κατηγορία.

Θέλοντας να διατηρήσει το μοντέλο της σε αυτή την ηγετική θέση, η Peugeot θα κάνει φέτος το τυπικό facelift στο μέσο της ζωής ενός μοντέλου. Και ήδη η εταιρία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών πριν την επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου 2008.

Σχεδιαστικά δεν αναμένεται να υπάρχουν δραστικές αλλαγές, καθώς το αυτοκίνητο κρίνεται αρκετά επιτυχημένο και εξακολουθεί να αρέσει πολύ. Κάποιες μικρές επεμβάσεις θα γίνουν στο εμπρός μέρος και στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, χωρίς όμως να αλλάξει η συνολική εικόνα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχη θα είναι και η προσέγγιση στο σαλόνι, με μικρές επεμβάσεις στην διάρθρωση του ταμπλό, κάποιες βελτιώσεις στον διάκοσμο και τα υλικά, και την ενημέρωση σε πιο σύγχρονα συστήματα διασύνδεσης και υποβοήθησης της οδήγησης.

Οι πιο σημαντικές διαφοροποιήσεις θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στους κινητήρες. Το 2008 όπως και όλα τα μοντέλα της εταιρίας σε αυτές τις μικρές-μεσαίες κατηγορίες, θα εφοδιαστούν με mild hybrid υβριδικό σύστημα.

Συγκεκριμένα ο τρικύλινδρος κινητήρας των 1,2 λίτρων θα αποκτήσει ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 26 ίππων, το οποίο θα ενσωματώνεται στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το αυτόματο κιβώτιο ονομάζεται E-DCS6, με το E να σχετίζεται με το ηλεκτρικό προφίλ της διάταξης, και το 6 να επισημαίνει τον αριθμό των σχέσεων.

Advertisement

Ο PureTech κινητήρας θα είναι σύμφωνα με την εταιρία αναβαθμισμένος και αυτός, παρά το γεγονός ότι θα εξακολουθήσει να αποδίδει και πάλι 100 και 136 ίππους. Σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα θα έχει καλύτερη απόδοση στις χαμηλές στροφές και μείωση κατά 15% στην κατανάλωση.

Μετά το συμβατικό 2008 θα ακολουθήσει και το ηλεκτρικό e-2008. Θα εφοδιάζεται με τη νέα ηλεκτρική διάταξη που θα υπάρχει και στο e-208, με αυξημένη κατά 12 % ισχύ στους 156 ίππους (ροπή: 260 Nm), σε συνδυασμό με μια νέα, μεγαλύτερη μπαταρία 51,0 kWh που λειτουργεί στα 400 V και αυτονομία που υπολογίζεται στα 400 χιλιόμετρα στο πρότυπο WLTP.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 2008: Στην υπηρεσία του οικογενειάρχη
Peugeot 2008: Κινητήρες για όλα τα γούστα
Peugeot 2008: Στην κορυφή των SUV