Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H νέα Porsche Cayman στο Estoril (VIDEO)

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H νέα Porsche Cayman στο Estoril (VIDEO)

ΝΕΑ

H νέα Porsche Cayman στο Estoril (VIDEO)

ΝΕΑ

Στα χέρια του Jorg Bergmeister, στο βρεγμένο Estoril, η νέα Cayman 718 με τον boxer κινητήρα των 4,0 λίτρων δείχνει πως η Porsche έχει ακόμα τη χρυσή συνταγή για τη δημιουργία sport αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Το video με τον Jorg Bergmeister, που είναι οδηγός στην εργοστασιακή αγωνιστική ομάδα της Porsche, είναι ένας καλός λόγος για να… πωρωθεί κανείς με τη νέα Cayman. Στη βρεγμένη πίστα του Estoril στην Πορτογαλία, εκεί που έγινε η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, το νέο μοντέλο της Porsche αποδεικνύει πως η συνταγή της sport διάθεσης είναι «ζωντανή» στα χέρια της Γερμανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο ατμοσφαιρικό 6κύλινδρο boxer μοτέρ των 4,0 λίτρων στο κέντρο, η Cayman αποδεικνύεται πως είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για να κάνει κανείς τα πάντα- ακόμα και γρήγορους γύρους στην πίστα. Η απόδοση του κινητήρα είναι 400 ίπποι και 418 Nm ροπής, που φαίνεται πως είναι αρκετά για να κάνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, μόλις 4,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα της νέας Cayman 718 είναι 293 χιλιόμετρα την ώρα. Η βασική τιμή του αυτοκινήτου στη Γερμανία, είναι τα €81.926 (GTS).

Όμως η Porsche δεν σταματά εδώ και ετοιμάζεται να επεκτείνει τη σειρά 718 Cayman και πέρα από την GTS. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει τη GT4 RS, πράγμα που σημαίνει ακόμα περισσότερη δύναμη στο ευκίνητο σπορ αυτοκίνητο. Ωστόσο, έγκυρες πληροφορίες τελευταία αναφέρουν πως η επερχόμενη GT4 RS θα προσεγγίσει σε απόδοση τους 500 ίππους. Αυτό είναι μια σημαντική αύξηση ισχύος σε σχέση πάντα με τα 420 άλογα τα οποία παράγει η “κανονική” GT4.

Σχετικό δημοσίευμα σημειώνει πως ο κινητήρας της RS θα έχει τα ίδια 4,0 λίτρα χωρητικότητας με την απλή GT4. Οι φήμες υπονοούν πως η GT4 RS θα χρησιμοποιήσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του ίδιου κινητήρα 4.0 λίτρων, οπότε αυτό έχει νόημα. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ποιο κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι διαθέσιμο.

Advertisement

 

 

Advertisement