Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H μινιατούρα Bugatti Type 59 κοστίζει όσο ένα μικρό SUV

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H μινιατούρα Bugatti Type 59 κοστίζει όσο ένα μικρό SUV

ΝΕΑ

H μινιατούρα Bugatti Type 59 κοστίζει όσο ένα μικρό SUV

ΝΕΑ

Το μοντέλο υπό κλίμακα μιας Bugatti Type 59 χρειάστηκε 5.000 ώρες δουλειάς για να ολοκληρωθεί.

Advertisement
Advertisement

Ο σοβαρός μοντελισμός είναι ένα ακριβό χόμπι που πολλές φορές φτάνει ή και ξεπερνάει σε κόστος τα πραγματικά αντικείμενα, ιδιαίτερα στην περίπτωση των αυτοκινήτων. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πολλές από τις κατασκευές που κυκλοφορούν κινούνται στα επίπεδα των έργων τέχνης τόσο στον τομέα της έρευνας πριν την κατασκευή, όσο και στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται όλα στο χέρι.

Ένα δείγμα αυτής της τέχνης είναι η Bugatti Type 59 της Amalgam. Το συγκεκριμένο μοντέλο υπό κλίμακα είναι πιστό αντίγραφο του αγωνιστικού αυτοκινήτου του 1935 με το οποίο ο Ζαν-Πιέρ Βιμιγιέ πήρε μέρος στο Βελγικό Grand Prix στην πίστα του Spa. Το ιδιαίτερο σε αυτήν την κατασκευή είναι ότι εκτός από το αυτοκίνητο, η Amalgam σχεδίασε και τον ίδιο τον οδηγό Ζαν-Πιέρ Βιμιγιέ σε μέγεθος 1:8.

Advertisement
Advertisement

Η Amalgam για να σχεδιάσει τον οδηγό συνεργάστηκε με στούντιο στην Ιταλία που μελέτησε σε κάθε λεπτομέρεια το σώμα και τα χαρακτηριστικά προσώπου του Βιμιγιέ. Όσο για το αυτοκίνητο, αυτό σχεδιάστηκε με βάση το αυθεντικό αγωνιστικό που ανήκει στον γκουρού της μόδας Ράλφ Λορέν. Όλα πάνω στη μινιατούρα είναι εκπληκτικά σχεδιασμένα με τρομακτικές λεπτομέρειες όπως τα αυθεντικά όργανα, τα δερμάτινα δεματικά στο καπό και τις ακτίνες στις ζάντες.

Η Bugatti Type 59 μαζί με τον οδηγό της κοστίζει 25.900 ευρώ και θα κατασκευαστεί σε μόλις 5 αντίτυπα. Για την κατασκευή ενός από αυτά απαιτούνται 5.000 ώρες και η συναρμολόγηση του απαιτεί περίπου 500 ώρες. Ήδη τα τρία από τσα πέντε έχουν πουληθεί!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο επιχειρηματίας που παρήγγειλε δύο Bugatti αξίας 8.000.000 ευρώ
Το θαύμα των σχεδιαστών με τη Bugatti W16 Mistral
Με πόσα χρήματα αγοράζεις μεταχειρισμένη Bugatti;

Advertisement