Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ΜΙΝΙ διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του εργοστασίου της

Ελλάδα 22:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ΜΙΝΙ διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του εργοστασίου της

ΝΕΑ

H ΜΙΝΙ διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του εργοστασίου της

ΝΕΑ

Όπως ανακοίνωσε η BMW, που ηγείται σε οικονομοτεχνικά θέματα των εταιρειών που κατέχει, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση της MINI, είναι έτοιμη να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του εργοστασίου της βρετανικής εταιρείας στην Οξφόρδη. Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε λόγω της επικείμενης εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο του 2019, το γνωστό σε όλους πλέον Brexit.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που εδρεύουν στη Μ. Βρετανία συνηθίζουν να κλείνουν τα εργοστάσιά τους κατά την θερινή περίοδο, με σκοπό να πραγματοποιήσουν την ετήσια συντήρηση στα μηχανήματα, καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων λείπουν με άδεια και οι πωλήσεις είναι αρκετά χαμηλές.

skynews-mini-plant-bmw-production-line_4425130-chariatis-530

Η BMW σύμφωνα με την ανακοίνωσή της τονίζει: «Προγραμματίσαμε την ετήσια περίοδο συντήρησης στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη την 1η Απριλίου, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ. Στόχος μας είναι η ελαχιστοποίηση του κινδύνου πιθανών βραχυπρόθεσμων προβλημάτων στην τροφοδοσία των εξαρτημάτων στην περίπτωση εφαρμογής του Brexit χωρίς επίσημη συμφωνία. Αν και πιστεύουμε ότι αποτελεί το χειρότερο δυνατό σενάριο, εν τούτοις θα πρέπει να το έχουμε λάβει και αυτό πολύ σοβαρά».  Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρθηκε: «παραμένουμε δεσμευμένοι στις εγκαταστάσεις μας στη M. Βρετανία, η οποία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου κατασκευάζουμε και τις 3 μάρκες αυτοκινήτων μας».
Να αναφέρουμε ότι η Μ. Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την  ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019, αλλά ακόμα Λονδίνο και Βρυξέλλες δεν έχουν συμφωνήσει για τους όρους της «εξόδου».

Advertisement

G6QXQ3FCJZGYXKUB3A46OISNBU-chariatis-640

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η BMW, όπως και άλλοι κατασκευαστές, έχουν προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό την κυβέρνηση για τον κίνδυνο του Brexit, και ιδιαίτερα για τον κίνδυνο μιας μη συμφωνίας, όσον αφορά την παραγωγή, λόγω έλλειψης εξαρτημάτων τα οποία έρχονται από το εξωτερικό. Το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη την προηγούμενη χρονιά παρήγαγε περίπου 220.000 αυτοκίνητα, που αντιστοιχούν στο 13% της συνολικής παραγωγής στην Βρετανία (1,67 εκατομμύρια).

Advertisement