Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-Benz επιβεβαιώνει την ηλεκτρική G-Class

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Mercedes-Benz επιβεβαιώνει την ηλεκτρική G-Class

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz επιβεβαιώνει την ηλεκτρική G-Class

ΝΕΑ

Τίποτα δεν σταματά το G-Wagen. Oύτε ή ηλεκτροκίνηση. Βλέπετε η Mercedes επιβεβαίωσε την συνέχεια της παραγωγής της G-Class ως αμιγούς ηλεκτρικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

 

Σαν να μην είναι αρκετό ότι η G-Class δεν έχει αλλάξει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, η Mercedes-Benz την… βάζει στη σφαίρα της ηλεκτροκίνησης. Αυτό δεν είναι φήμη, αλλά μια πραγματική επιβεβαίωση που δεν προήλθε από απλά στελέχη αλλά από τον Ola Kallenius. O CEO της Daimler ανακοίνωσε την απόφασή του, μέσω Twitter, στον επικεφαλής του τμήματος Digital Transformation Sascha Pallenberg σε ένα σύντομο μήνυμα .

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτρική παραλλαγή του νέου G-Wagen θα είναι υπό την σκέπη του σήματος EQ της Mercedes-Benz . Ο Kallenius έχει ήδη επιβεβαιώσει μια μαζική επένδυση ύψους 10 δισ. Ευρώ για τα ηλεκτρικά οχήματα και την EQ, και δήλωσε: «Έως το 2022 θα φέρουμε στην αγορά περισσότερα από δέκα διαφορετικά ηλεκτροκίνητα οχήματα».

 

Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση της Mercedes-Benz G-Class δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν και δεν είναι επίσημο, υπάρχει η μετατροπή της αυστριακής εταιρείας με την επωνυμία Kreisel Electric και ανήκει στον… Arnold Schwarzenegger. Δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 490 ίππων. Φτάνει τα 0-100 km / h σε 5,6 δευτερόλεπτα και έχει τελική 183 χλμ. Η ισχύς προέρχεται από μια μπαταρία 80 kWh, η οποία υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 150 kW με αυτονομία 300+ χιλιομέτρων. “Στο παρελθόν υπήρξαν συζητήσεις για το εάν θα έπρεπε να σταματήσουμε το μοντέλο, όπως βλέπω τα πράγματα τώρα, θα έλεγα ότι η τελευταία Mercedes που θα κατασκευαστεί θα είναι μια G-Class “, πρόσθεσε ο Kallenius.

 

Advertisement