Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes 190E “Electro” του 1990 θα είχε περισσότερη τύχη σήμερα (VIDEO)

Ελλάδα 7:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes 190E “Electro” του 1990 θα είχε περισσότερη τύχη σήμερα (VIDEO)

ΝΕΑ

H Mercedes 190E “Electro” του 1990 θα είχε περισσότερη τύχη σήμερα (VIDEO)

ΝΕΑ

Η Mercedes από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 δοκιμάζει σε μεγάλη κλίμακα με τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και η 190E “Electro” είναι η απόδειξη πως οι βάσεις ήταν από τότε σωστές.

Advertisement
Advertisement

Με βάση τη δημοφιλή για εκείνη την εποχή 190E, η Mercedes προχώρησε σε μια σειρά από μεγάλης διάρκειας δοκιμές για εναλλακτικά καύσιμα στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ένα από τα πειραματικά αυτοκίνητα εκείνης της εποχής, ήταν και η ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου, με τεχνολογία συστοιχίας μπαταριών που για εκείνη την εποχή ήταν εξαιρετικά εξελιγμένη. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 1991, η Mercedes παρουσίασε το συγκεκριμένο πρωτότυπο, την 190E “Electro”, η οποία δεν είχε καμία διαφορά στους χώρους αλλά και στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας για τους επιβάτες σε σχέση με τις υπόλοιπες, κοινές εκδόσεις του μοντέλου. Η μόνη διαφορά εντοπιζόταν στον περιορισμένο χώρο των αποσκευών. Εκείνο το πρωτότυπο είχε δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν για κάθε κινητήριο τροχό) και μέγιστη απόδοση 44 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία που μπορεί να φαίνεται μικρή για τα δεδομένα της σημερινής εποχής, ήταν 110 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση. Το επιπλέον βάρος σε σχέση με την «απλή» 190Ε ήταν μόλις 200 κιλά και για να τεστάρει σε καθημερινή βάση τη λειτουργικότητα, την αξιοπιστία αλλά και τη χρηστικότητα του ηλεκτρικού μοντέλου, η Mercedes κατασκεύασε 10 μονάδες και τις διέθεσε στις τοπικές αρχές του Γερμανικού νησιού Rugen. Εκεί, τα αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν σε πραγματικές συνθήκες καθημερινής χρήσης για 4 χρόνια, διάστημα που ήταν παραπάνω από αρκετό για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου με την τεχνολογία της εποχής, που αξίζει να σημειωθεί πως περιελάμβανε και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το μεγάλης έκτασης «πείραμα» (στο οποίο συμμετείχαν και άλλοι κατασκευαστές με αντίστοιχα, ηλεκτρικά μοντέλα δημιουργώντας ένα στόλο 60 οχημάτων) κάλυψε 100.000 χιλιόμετρα σε ένα χρόνο, χωρίς σημαντικά προβλήματα.

Advertisement