Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mahindra θέλει να εξαγοράσει τον Pininfarina

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mahindra θέλει να εξαγοράσει τον Pininfarina

ΝΕΑ

H Mahindra θέλει να εξαγοράσει τον Pininfarina

ΝΕΑ

Ο ινδικός όμιλος Mahindra κάνει κινήσεις για την εξαγορά του προβληματικού και υπερχρεωμένου σχεδιαστικού ιταλικού στούντιο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Ο οίκος Pininfarina είναι ένας από τους διασημότερους που έχουν υπάρξει στην ιστορία της αυτοκίνησης και στην περίπου 85χρονη πορεία του έχει σχεδιάσει από τα ομορφότερα μοντέλα της Ferrari, πολλές Alfa Romeo, Maserati, καθώς και διάφορα άλλα μοντέλα άλλων κατασκευαστών (π.χ. Peugeot 504 Coupe, Lancia Aurelia κ.α.). Τα προβλήματα για το ιταλικό στούντιο ξεκίνησαν από το 2006, όταν αναγκάστηκε να περικόψει το προσωπικό που απασχολούσε το μισό, ενώ εδώ και 4 περίπου χρόνια η διαχείρισή του γίνεται από τους πιστωτές του.

Το 2011 ο Pininfarina ανακοίνωσε τον τερματισμό της όποιας δραστηριότητας του, όταν και έληξαν τα τελευταία συμβόλαια με την Volvo και την Alfa Romeo. Σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους το στούντιο φέρεται να χρωστάει σε τράπεζες τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ, όταν η αξία του προσδιορίζεται στα περίπου 155 εκατομμύρια. Η Mahindra δύσκολα θα αποκτήσει ολόκληρο το στούντιο καθώς το κόστος θεωρείται πολύ υψηλό, αλλά ακόμη και ένα μερίδιο από το πασίγνωστο Pininfarina θα ενισχύσει το προφίλ της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement