Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lynk & Co ετοιμάζει crossover coupe

Ελλάδα 2:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lynk & Co ετοιμάζει crossover coupe

ΝΕΑ

H Lynk & Co ετοιμάζει crossover coupe

ΝΕΑ

Η Lynk & Co που ανήκει στην Geely, ετοιμάζει ένα crossover με αισθητική coupe το οποίο θα είναι στην αγορά της Κίνας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο αυτό, θα είναι το πέμπτο της γκάμας για την εταιρεία που είναι κάτω από την ομπρέλα της Κινέζικης Geely. Ήδη είναι διαθέσιμα τα 01 και 02 που είναι crossover, καθώς και το σεντάν 03, ενώ σε πολύ λίγο καιρό θα διατίθεται και το νέο hatchback 04. Η ονομασίες θα συνεχιστούν αριθμητικά, με το νέο crossover/ coupe να είναι το 05 και να προορίζεται για επίσημη παρουσίαση άμεσα, για να προωθηθεί στην παραγωγή μέσα στους πρώτους μήνες του 2020.

Advertisement
Advertisement

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, έτσι και το 05 θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMA που έχει εξελιχθεί από τις Volvo και Geely. Το μήκος του θα είναι 4.592 χιλ. (λίγο μεγαλύτερο από το SUV 01), ενώ το μεταξόνιο παραμένει στα 2.734 χιλ. Δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τα μηχανικά σύνολα που θα εφοδιάζουν το νέο μοντέλο, αλλά θεωρείται βέβαιο το ότι θα χρησιμοποιεί σε κάποιες από τις εκδόσεις του, το τρικύλινδρο 1.500άρι turbo σύνολο των 180 ίππων, καθώς και το δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo με απόδοση 254 ίππους. Αναμένεται πως στη γκάμα του μοντέλου θα υπάρχουν και υβριδικές εκδόσεις, καθώς επίσης και τετρακίνητες.