Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lamborghini «πιάστηκε» να δοκιμάζει μια Ferrari SF90 (+video)

Ελλάδα 7:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lamborghini «πιάστηκε» να δοκιμάζει μια Ferrari SF90 (+video)

ΝΕΑ

H Lamborghini «πιάστηκε» να δοκιμάζει μια Ferrari SF90 (+video)

ΝΕΑ

Η Lamborghini ετοιμάζει το νέο της μοντέλο LB63x και από ότι φαίνεται θέλει να μοιάζει στην Ferrari SF90.

Advertisement
Advertisement

Ο μεγάλος ανταγωνισμός της Lamborghini με την Ferrari ξεκίνησε όταν οι ιδρυτές των δύο εταιρειών, Ένζο Φεράρι και Φερούτσιο Λαμποργκίνι εξέφρασαν ανοιχτά την αντιπάθειά τους ο ένας για τον άλλο τη δεκαετία του 1960.

Ο μύθος αναφέρει ότι σε μία από τις συναντήσεις των δύο ανδρών ο Φεράρι είχε πει στον Λαμποργκίνι να μείνει καλύτερα στα τρακτέρ και να μην ασχοληθεί με τα σπορ αυτοκίνητα. Η πληρωμένη απάντηση του Λαμποργκίνι ήταν ότι τα τρακτέρ του είχαν καλύτερο συμπλέκτη από τα αυτοκίνητά του. Από εκείνη τη στιγμή η κόντρα τους φούντωσε (μάλιστα έγινε και κινηματογραφική ταινία) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Πίσω στο 2024 και η συγκεκριμένη αντιπαλότητα ζει και βασιλεύει. Πρόσφατα ομάδα μηχανικών εξέλιξης της Lamborghini πιάστηκε να κατασκοπεύει την Ferrari με στόχο να κάνει το επερχόμενο νέο μοντέλο της LB63x όσο καλύτερο γίνεται. Πιο συγκεκριμένα, σε κατασκοπευτικές εικόνες φαίνονται μηχανικοί να οδηγούν μια Ferrari SF90 έξω από το εργοστάσιο της Μπολόνια.

Η Lamborghini ετοιμάζει τον αντικαταστάτη της Huracan και στοχεύει να τοποθετήσει στην καινούρια LB63x ένα υβριδικό σύστημα παρόμοιο με εκείνο της SF90 και φυσικά της Revuelto που αντικατέστησε το 2023 την Aventador. Το σύστημα αποτελείται από έναν V8 κινητήρα τούρμπο και τρεις (μάλλον λιγότερους στην περίπτωση της LB63x) ηλεκτροκινητήρες που αναμένεται να αντικαταστήσουν τον ατμοσφαιρικό V10 της Huracan.

Advertisement

Το LB63x θα έχει μορφή Plug-In υβριδικού, όπως η Urus που παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες, ωστόσο δεν θα φτάνει σε επιδόσεις την Revuelto. Αυτό σημαίνει ότι ίσως έχουμε χρήση ενός και όχι τριών ηλεκτροκινητήρων με αποτέλεσμα το νέο μοντέλο πιθανό να είναι πισωκίνητο και όχι τετρακίνητο με ισχύ κοντά στους 850 ίππους.

Advertisement

Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχτούν το επόμενο διάστημα για να δούμε τελικά τι θα μας παρουσιάσει η Lamborghini στο νέο της LB63x.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πικάντικο σκάνδαλο με την Lamborghini
Η ηλεκτρική Lamborghini θα είναι… κόλαση!
Τι θα γίνει τελικά με τα αυτοκίνητα βενζίνης και πετρελαίου;

Advertisement