Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lamborghini δεν θα κοιτάξει ξανά πίσω

Ελλάδα 21:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lamborghini δεν θα κοιτάξει ξανά πίσω

ΝΕΑ

H Lamborghini δεν θα κοιτάξει ξανά πίσω

ΝΕΑ

Καθώς η Lamborghini βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο από τα βενζινοκίνητα μοντέλα στα υβριδικά, που στη συνέχεια θα οδηγήσουν σε αμιγώς ηλεκτρικά, είναι στις προθέσεις της να μην ασχοληθεί ξανά με το παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Οι ρετρό προτάσεις της Lamborghini τελειώνουν με την Countach LPI 800-4 και όπως υποστηρίζει η εταιρεία, δεν θα υπάρξει συνέχεια με «αναφορές» στο παρελθόν της.

Η Countach LPI 800-4 είναι μια από τις περιπτώσεις που βλέπουμε το αυτοκίνητο παραγωγής να είναι πολύ κοντά στο πρωτότυπο. Βασίζεται στο πλαίσιο της Aventador και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Lamborghini έχει δεχτεί κριτική καθώς μοιάζει με «αρπαχτή» που βασίζεται στο διάσημο όνομα του μοντέλου που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στο βιβλίο της ιστορίας της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Στην πραγματικότητα, εμπορικά, η εκμετάλλευση του περίφημου ονόματος ήταν απόλυτα επιτυχημένη μιας και η νέα εκδοχή της Countach, εξαντλήθηκε πριν καλά-καλά παρουσιαστεί επισήμως. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann, σε μια πρόσφατη συνέντευξή τους αναφέρει πως η μάρκα δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την επαναφορά ονομάτων από το παρελθόν ή κάποια αναβίωση άλλου είδους.

«Το πείραμα με την Countach είναι μοναδικό και επειδή είμαστε μια μικρή μάρκα σε ότι έχει να κάνει με τους όγκους της παραγωγής μας, πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στο παρελθόν και να πιστεύουμε ότι το παρελθόν δημιουργεί το μέλλον. Πάντα έχουμε νέα πράγματα στα σχέδιά μας, οπότε πρέπει να συγκεντρωθούμε στο μέλλον, όχι στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο Winkelmann.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μεγάλη επένδυση από τη Lamborghini για την υβριδική τεχνολογία
Lamborghini: Ένα NFT που όλοι θα θέλατε! (+video)
Οι παράξενες συμπτώσεις που οδήγησαν στη Lamborghini Miura (+video)