Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Κίνα θα δείξει το δρόμο για τα EV

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Κίνα θα δείξει το δρόμο για τα EV

ΝΕΑ

H Κίνα θα δείξει το δρόμο για τα EV

ΝΕΑ

Την πεποίθησή του πως η «στροφή» από τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα πραγματοποιηθεί με βάση την αγορά της Κίνας, εξέφρασε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ford, William C. Ford Jr.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Μιλώντας στους New York Times, ο Αμερικανός τόνισε: «Λαμβάνοντας υπόψη την τάση στις παγκόσμιες αγορές σχετικά με τα EV οχήματα, είναι σαφές πως η Κίνα θα παίξει ηγετικό ρόλο σε ότι αφορά στην εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων».

Δεν είναι τυχαίο πως μόνο η μάρκα με το μπλε οβάλ σήμα, σκοπεύει να λανσάρει 15 αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in hybrid οχήματα στη συγκεκριμένη αγορά, όπου η αυξημένη περιβαλλοντική μόλυνση επισπεύδει τη μετάβαση στις νέες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Γι’ αυτό και η Ford δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που επενδύει και μάλιστα εκτενώς στην αγορά της Κίνας. Τόσο οι κυβερνητικές θέσεις/μέτρα σχετικά με τους ρύπους όσο και το μέγεθος της εν λόγω αγοράς, την καθιστούν ως ζωτικής σημασίας.

Τέλος, ένα στοιχείο που τόνισε ο Ford και που διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη αγορά από αυτές της Βόρειας Αμερικής ή της Ευρώπης, είναι πως έρευνες έδειξαν πως οι Κινέζοι δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την αυτονομία του οχήματος, καθώς καθημερινά διανύουν μικρές αποστάσεις.

Στα δικά μας μέρη, η περιορισμένη αυτονομία ήταν μέχρι πρότινος ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement

Ford-Focus-Electric-d640