Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Jaguar XE SV Project 8 θα ταράξει το Pebble Beach

Ελλάδα 21:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Jaguar XE SV Project 8 θα ταράξει το Pebble Beach

ΝΕΑ

H Jaguar XE SV Project 8 θα ταράξει το Pebble Beach

ΝΕΑ

Μετά το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, η θηριώδης Jaguar XE SV Project 8 κάνει πρεμιέρα και για τη Βόρεια Αμερική, αυτή τη φορά στο Pebble Beach Concours d’Elegance. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Η σειρά “Project 8” αφορά πάντα απόλυτες εκδόσεις των μοντέλων με σήμα τον ιαγουάρο και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο 5λιτρος V8 που δίνει ώθηση στο νέο δημιούργημα του ειδικού τμήματος SVO (Special Vehicle Operations) της Jaguar, προσφέρει 600 PS! Παράλληλα, δίνει 71,0 kgm ροπής, κάνει τα 0-100 σε 3.7 δευτερόλεπτα και το ταχύμετρο σταματάει να ανεβαίνει όταν πιάσει τα 321 km/h.

Η ισχύς περνά στους τροχούς μέσω 8τάχυτου Quickshift αυτόματου κιβωτίου ενώ το εν λόγω μοντέλο διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση. Εφοδιάζεται με ηλεκτρονικό ενεργό διαφορικό, σταματάει με αρωγό ανθρακονημάτινα-κεραμικά φρένα, έχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση και παράγει 122 kg κάθετης δύναμης χάρη στην πληθώρα αεροδυναμικών βοηθημάτων.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο ακραία δημιουργήματα μας. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές μας είναι ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουν αυτό το σπέσιαλ όχημα σε πιθανούς πελάτες μας εδώ, στη Βόρεια Αμερική, όπου υπάρχει ισχυρός πυρήνας θαυμαστών της Jaguar», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της SVO, John Edward.

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη πρώτη της Jaguar XE SV Project 8 στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για τις 17 Αυγούστου, στις εκδηλώσεις στη Mazda Raceway Laguna Seca.

jaguar-xe-sv-project8-b640 jaguar-xe-sv-project8-c640