Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Jaguar Land Rover επενδύει 15 δις ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Jaguar Land Rover επενδύει 15 δις ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

H Jaguar Land Rover επενδύει 15 δις ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Σε ένα πολύ σημαντικό σχέδιο ανάπτυξης που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ηλεκτρικών εκδόσεων όλων των μοντέλων της, η Jaguar Land Rover πραγματοποιεί μια μεγάλη επένδυση ύψους 15 δις ευρώ σε βάθος τριετίας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η επένδυση αυτή των 13,5 δις λιρών Αγγλίας (15 δις ευρώ) ανακοινώθηκε μόλις χθες και αφορά στην ανάπτυξη τεχνολογιών και νέων μοντέλων που αφορούν αποκλειστικά στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης.

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 26% σε σύγκριση με τις 10,7 δις λίρες που επενδύθηκαν για την ανάπτυξη των προϊόντων της εταιρείας την τελευταία τριετία, με τον στόχο να είναι άκρως μεγαλεπήβολος: Μέχρι το 2025 η Jaguar Land Rover θα προσφέρει στο αγοραστικό κοινό τρεις διαφορετικές εκδόσεις συστημάτων κίνησης για κάθε ένα από τα μοντέλα της, ανάμεσα στις οποίες θα περιλαμβάνονται αμιγώς ηλεκτρική επιλογή, υβριδική και έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Με βάση τη νέα μεγάλη επένδυση της Jaguar Land Rover, όλες οι γραμμές παραγωγής των μοντέλων της στη Μεγάλη Βρετανία θα τροποποιηθούν για να υποδεχθούν τις νέες εκδόσεις συστημάτων κίνησης. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργία και ενός νέου κέντρου εξέλιξης λογισμικού και διαφόρων άλλων τεχνολογιών συνδεσιμότητας των αυτοκινήτων στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Advertisement
Advertisement

Εμείς, να θυμίσουμε ότι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Jaguar, η νέα I-Pace ξεκίνησε πριν λίγο διάστημα τη διάθεσή της, ανοίγοντας το δρόμο προς το μέλλον-ΔΙΑΒΑΣΤΕ την πρώτη οδηγική μας επαφή με την Jaguar I-Pace.

i-pace 640