Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Jaguar F-Type γίνεται 4κύλινδρη

Ελλάδα 21:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Jaguar F-Type γίνεται 4κύλινδρη

ΝΕΑ

H Jaguar F-Type γίνεται 4κύλινδρη

ΝΕΑ

H βρετανική φίρμα κάνει «downsizing» στη νέα F-Type και την εξοπλίζει για πρώτη φορά με 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 2 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης κάνει την πρώτη της εμφάνιση η Jaguar F-Type, στην έκδοση με το τετρακύλινδρο μοτέρ των 2 λίτρων της σειράς Ingenium που γνωρίσαμε μέσω της ΧΕ. Ο εν λόγω τούρμπο κινητήρας αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ., με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός-στάνταρ- αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Η εταιρεία υπόσχεται επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,7 sec περίπου και τελική ταχύτητα στα 250 km/h, τόσο στην coupe όσο και στην cabrio έκδοση. Επίσης, η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 8,4 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 φτάνουν στα 163 gr/km.

Σύμφωνα με την Jaguar το μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατά 52 κιλά συγκριτικά με την 3λιτρη V6 έκδοση και έχει διαφορετικές ρυθμίσεις σε σύστημα διεύθυνσης και αναρτήσεις. Παράλληλα οι τεχνικοί της εταιρείας έχουν φροντίσει ώστε ο ήχος του 4κύλινδρου μοτέρ να συμβαδίζει με τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις της νέας έκδοσης της F-Type θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα, με την τιμή εκκίνησης στη Βρετανία να υπολογίζεται στις 50.000 λίρες περίπου.