Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Italdesign ετοιμάζει supercar!

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Italdesign ετοιμάζει supercar!

ΝΕΑ

H Italdesign ετοιμάζει supercar!

ΝΕΑ

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA δημοσίευσε σήμερα teaser φωτογραφία της Italdesign Giugiaro στην οποία φαίνεται η τάπα καυσίμου ενός αυτοκινήτου. Περί τίνος πρόκειται;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Σύμφωνα με το πρακτορείο αλλά και με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, ο σχεδιαστικός οίκος από το Τορίνο και μέλος του ομίλου Audi προτίθεται να παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο του 2017 ένα υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής προορισμένο αρχικά σε ελάχιστους, εκλεκτούς συλλέκτες.

Για την ώρα δεν έχει διαρρεύσει καμία επίσημη πληροφορία σχετικά με το όνομα, την εμφάνιση και την τεχνολογία του συγκεκριμένου supercar. Αν κρίνουμε πάντως από το γεγονός ότι επικεφαλής σχεδιασμού της Italdesign είναι ο πρώην σχεδιαστής της Lamborghini, Filippo Perini, θα πρέπει να περιμένουμε μία ιδιαίτερα εξωτική κατασκευή, ανάλογη των συλλεκτικών Sesto Elemento, Veneno και Centenario, υπεραυτοκίνητα που ο ίδιος έχει σχεδιάσει στο παρελθόν και έχουν γίνει ανάρπαστα.

Advertisement
Advertisement

Να θυμίσουμε εδώ ότι από το 1968 μέχρι σήμερα η Italdesign είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό τουλάχιστον ογδόντα αυτοκινήτων παραγωγής. Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι το 1978, η BMW M1, την οποία σχεδίασε ο Giorgetto Giugiaro, κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις του Μονκαλιέρι σε 430 μονάδες.

Τα τελευταία χρόνια η Italdesign – χωρίς το διάσημο ιδρυτή της στις τάξεις της από το 2015 – κατασκευάζει περίπου 400 αυτοκίνητα το χρόνο, κυρίως πρωτότυπα του ομίλου VW – Audi. Τα Audi Q2 προπαραγωγής είναι τα πιο πρόσφατα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν εξ’ολοκλήρου στις φουτουριστικές εγκαταστάσεις του Μονκαλιέρι.