Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Intel επενδύει πάνω από 30 δις ευρώ στη Γερμανία

Ελλάδα 18:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Intel επενδύει πάνω από 30 δις ευρώ στη Γερμανία

ΝΕΑ

H Intel επενδύει πάνω από 30 δις ευρώ στη Γερμανία

ΝΕΑ

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, με επίκεντρο τη Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Η Intel θα επενδύσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ (33 δισεκατομμύρια δολάρια) στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην “Silicon Junction” του Μαγδεμβούργου. Εκεί που βρίσκονται οι δύο εγκαταστάσεις.

Η αμερικανική εταιρεία θα λάβει 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε γερμανικές επιδοτήσεις για το έργο, σύμφωνα με πηγές του Πρακτορείου Reuters.

Η συμφωνία στη Γερμανία είναι η τρίτη μεγάλη επένδυση της Intel σε τέσσερις ημέρες, μετά από ένα εργοστάσιο τσιπ 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Πολωνία και ένα εργοστάσιο 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ.

Advertisement
Advertisement

Η Intel ανέφερε ότι η πρώτη εγκατάσταση αναμένεται να ξεκινήσει στην παραγωγή σε τέσσερα έως πέντε χρόνια, μετά την έγκριση του πακέτου κινήτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η κατασκευή του «Silicon Junction» στο Μαγδεμβούργο είναι ένα κρίσιμο μέρος της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη της Intel», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Pat Gelsinger .

Επί του παρόντος, το Βερολίνο συνομιλεί επίσης με την εταιρεία κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ταϊβάν και της Σουηδίας, Northvolt, για την εγκατάσταση παραγωγής στη Γερμανία, έχοντας ήδη πείσει την Tesla να κατασκευάσει εκεί το πρώτο της ευρωπαϊκό gigafactory.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μεγάλη επένδυση της Intel στην Ευρώπη
Έρχεται βόμβα με την Tesla…
H Stellantis κλείνει το μάτι στην Tesla