Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλη επένδυση της Intel στην Ευρώπη

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλη επένδυση της Intel στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Μεγάλη επένδυση της Intel στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών, επεκτείνει τις επενδύσεις της σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την αύξηση της παραγωγής και την κάλυψη των διεθνών αναγκών στις οποίες μεγάλο ποσοστό έχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Από το πρόγραμμα αυτό προβλέπεται η ενίσχυση των υπαρκτών εγκαταστάσεων της Intel στην Ιρλανδία, καθώς και η δημιουργία εγκαταστάσεων στην Ιταλία και τη Γαλλία.

Η Intel επέλεξε τη Γερμανία ως την τοποθεσία για μια τεράστια νέα προηγμένη παραγωγή ημιαγωγών (chip), δίνοντας ως κύριο στοιχείο του προγράμματος αυτού τη χρηματοδότησή του με ποσό που θα φτάσει τα 80 δις ευρώ στην Ευρώπη. Οι προκαταρκτικές δαπάνες θα φτάσουν τα 33 δισεκατομμύρια ευρώ, μαζί με 17 δισεκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για τη Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν έδρα στη Γερμανία, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν τον κύριο αγοραστή της παραγωγής. Η Intel θα κατασκευάσει δύο εργοστάσια στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, δημιουργώντας 7.000 θέσεις εργασίας στην κατασκευή των εγκαταστάσεων και 3.000 θέσεις εργασίας στην εταιρεία, ενώ υπολογίζεται πως περίπου 1.000 επιπλέον θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε προμηθευτές και συνεργαζόμενες εταιρείες.

Στη Γαλλία, η Intel σχεδιάζει να κατασκευάσει το νέο ευρωπαϊκό κέντρο ανάλυσης, δημιουργώντας 1.000 νέες θέσεις εργασίας από αυτές που χαρακτηρίζονται ως «υψηλής τεχνολογίας». Επιπλέον, η Αμερικάνικη εταιρεία, βρίσκεται σε συνομιλίες για ένα εργοστάσιο συσκευασίας και διανομής των ημιαγωγών στην Ιταλία, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μεταξύ 2025 και 2027.

Advertisement

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει επενδύσεις επιπλέον 12 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στην Ιρλανδία, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα επενδύσει και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της στην Πολωνία. Τέλος, στα σχέδια της Intel είναι και η επένδυση στην Ισπανία, για τη δημιουργία κέντρου κατασκευής ανώτερων υπολογιστών, που ιδανικά θα βρίσκεται στη Βαρκελώνη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan Intelligent Factory: Τα… έξυπνα και καθαρά εργοστάσια (+video)
Η Intel θα κατασκευάζει τσιπς για αυτοκινητοβιομηχανίες
Πώς να μην σας κλέψουν το καύσιμο (+video)

 

Advertisement