Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Geely δεν ενδιαφέρεται για την FCA

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Geely δεν ενδιαφέρεται για την FCA

ΝΕΑ

H Geely δεν ενδιαφέρεται για την FCA

ΝΕΑ

Σε προηγούμενο άρθρο σας ενημερώσαμε για το επίσημο ενδιαφέρον κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών για την εξαγορά της Fiat Chrysler Automobiles (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Όπως προκύπτει, η Geely δεν ήταν μία από αυτές.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ενώ η λίστα ενδιαφερόμενων φερόταν να περιλαμβάνει την προαναφερθείσα εταιρεία, τη Dongfeng, τη Great Wall και τη Guangzhou, από την εξίσωση βγήκε ένας «παίκτης». Κι αυτό ήρθε μέσω επίσημης διάψευσης, από τον εκτελεστικό διευθυντή της.

Ο Gui Shengyue είπε: «Δεν έχουμε κάποιο τέτοιο πλάνο αυτή τη στιγμή», χωρίς ωστόσο να απορρίπτει πλήρως το ενδεχόμενο μελλοντικά.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επιμένει πως οι δύο πλευρές είχαν επαφές πέρυσι, που όμως δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η αξία του FCA Group είναι κοντά στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια και με αυτό το ποσό, λογικά ο Sergio Marchionne θα έλεγε «ναι» στους Κινέζους. Αν και τονίζουμε ξανά πως είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο Ιταλός να εξαιρέσει κάποια ή κάποιες από τις μάρκες του ομίλου (Alfa Romeo, Maserati, Ram, Jeep, Chrysler, Dodge) από τη συμφωνία.