Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Τι είναι το BlueCruise και πως λειτουργεί (+video)

Ελλάδα 5:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Τι είναι το BlueCruise και πως λειτουργεί (+video)

ΝΕΑ

Ford: Τι είναι το BlueCruise και πως λειτουργεί (+video)

ΝΕΑ

Το BlueCruise παρακολουθεί την κυκλοφορία, τις πινακίδες ορίων ταχύτητας και την εγρήγορση του οδηγού για απόλυτη ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Με την έγκριση για χρήση στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων στη Μεγάλη Βρετανία, η Ford σηματοδότησε πριν λίγες ημέρες ένα σημαντικό γεγονός με την εισαγωγή ενός προηγμένου συστήματος υποβοήθησης hands-free οδήγησης επιπέδου 2.

Το πράσινο φως που δόθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου για την τεχνολογία Ford BlueCruise 2, σημαίνει ότι οι οδηγοί συμβατών μοντέλων Mustang Mach-E μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία οδήγησης «hands-off, eyes-on» σε 3.700 χλμ. προ-χαρτογραφημένων αυτοκινητοδρόμων στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, 4 που έχουν χαρακτηριστεί ως Μπλε Ζώνες (Blue Zones).

Το BlueCruise προάγει τα πλεονεκτήματα άνεσης και ευκολίας της προηγμένης υποβοήθησης οδηγού στο επόμενο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα παρακολουθεί την οδική σήμανση, τις πινακίδες ορίων ταχύτητας και τις εξελισσόμενες συνθήκες κυκλοφορίας για να ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση, την πέδηση και τη θέση του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας, καθώς και για να διατηρεί ασφαλείς και σταθερές αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα – μέχρι και την πλήρη ακινητοποίηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Επιπλέον, η προηγμένη τεχνολογία με κάμερες υπερύθρων ελέγχει συνεχώς τα επίπεδα προσοχής και εγρήγορσης του οδηγού για ασφάλεια και σιγουριά.

Advertisement

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων Ford Mustang Mach-E (M.Y. 2023) στη Μεγάλη Βρετανία είναι οι πρώτοι που θα μπορούν να ενεργοποιήσουν το BlueCruise μέσω συνδρομής.

Advertisement

Οι πρώτες 90 ημέρες περιλαμβάνονται με την αγορά του οχήματος και, στη συνέχεια, μια μηνιαία συνδρομή αξίας 17,99 λιρών παρέχει την ευελιξία για κάλυψη σε εκτεταμένα ταξίδια και διακοπές και ενεργοποίηση του προηγμένου συστήματος υποστήριξης οδηγού σύμφωνα με την προβλεπόμενη χρήση του οχήματος.

Η Ford αναμένει ότι το BlueCruise θα ενεργοποιηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν το επιτρέψουν οι κανονιστικές συνθήκες, ενώ αναμένεται η επέκτασή του και σε άλλα οχήματα Ford τα επόμενα χρόνια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Ford E-Transit Courier
Είναι πολλά τα λεφτά για την ηλεκτροκίνηση!
Ford Mustang Mach-E RWD 294 PS: Το απόλυτο αγχολυτικό