Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ford ετοιμάζει «απάντηση» με ηλεκτρικό των 25.000 ευρώ!

Ελλάδα 20:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ford ετοιμάζει «απάντηση» με ηλεκτρικό των 25.000 ευρώ!

ΝΕΑ

H Ford ετοιμάζει «απάντηση» με ηλεκτρικό των 25.000 ευρώ!

ΝΕΑ

Αλλαγή στρατηγικής από την αμερικανική εταιρεία, που θέλει σε βάθος διετίας, να αναμετρηθεί με την Tesla.

Advertisement
Advertisement

Στο περιθώριο του οικονομικού απολογισμού, για το τελευταίο τρίμηνο του 2023, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Jim Farley, μίλησε για την πλατφόρμα Gen-2 EV της εταιρείας.

Προς έκπληξη όλων, ο Farley αποκάλυψε ότι το project δεν αναπτύχθηκε από το τμήμα Ford Model e EV. Αντίθετα, ανατέθηκε σε μια «υπερταλαντούχα ομάδα skunkworks», που δούλευε χωριστά από τη μητρική εταιρεία. Το project στοχεύει στη δημιουργία μιας ευέλικτης αρχιτεκτονικής EV, που επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα χαμηλού κόστους, να ανταγωνιστούν την Tesla και τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αυτό σηματοδότησε μια απόκλιση από την προηγούμενη στρατηγική της Ford, που επικεντρωνόταν στα μεγάλα EV όπως το F-150 Lightning και το επερχόμενο Bronco Lightning. Η αμερικανική μάρκα, συνειδητοποίησε ότι η αγορά στράφηκε σε πιο προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα, τη χειρότερη δυνατή στιγμή, όταν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες επιβραδύνουν την εξέλιξη των μοντέλων τους. Με την πλατφόρμα EV Gen-2, από την άλλη πλευρά, θα επιτραπεί στη Ford να αξιοποιήσει οικονομίες κλίμακας για να κάνει τα καινούργια μοντέλα κερδοφόρα εντός ενός έτους από την έναρξη της παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Μια νεότερη αναφορά του Bloomberg, υποστηρίζει ότι η Ford θα χρησιμοποιήσει τη νέα πλατφόρμα για να κατασκευάσει ένα συμπαγές SUV, ένα μικρό pick-up και ένα άλλο μοντέλο EV, που θα μπορούσε τελικά να χρησιμοποιηθεί ως ρομποταξί. Τα πρώτα οχήματα αναμένεται να φτάσουν το 2026, με αρχική τιμή περίπου 25.000 ευρώ και να αντιπαρατεθούν, κατά πρώτο λόγο, με τα επερχόμενα μοντέλα της Tesla.