Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ford αλλάζει το επιχειρηματικό της μοντέλο (+video)

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ford αλλάζει το επιχειρηματικό της μοντέλο (+video)

ΝΕΑ

H Ford αλλάζει το επιχειρηματικό της μοντέλο (+video)

ΝΕΑ

H Ford διευρύνει τα μελλοντικά της πλάνα με μια πολύ σημαντική αλλαγή στη δομή της.

Advertisement
Advertisement

Η Ford είχε προαναγγείλει και τώρα το ανακοίνωσε και επίσημα, μια αλλαγή στην δομή της εταιρείας, η οποία πλέον χωρίζεται σε δύο. Η πρώτη είναι η Ford Blue, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τα μοντέλα της γκάμας με κινητήρες εσωτερικής καύσης, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά με τα παραδοσιακά ονόματα.

Όπως η Mustang που είναι το πιο δημοφιλές σπορ μοντέλο παγκοσμίως αλλά και τα F-150, ενώ και δεκαετίες το απόλυτο best seller στις ΗΠΑ και Bronco.

Η δεύτερη εταιρεία ονομάζεται Ford Model e και θα είναι υπεύθυνη για τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, αρχής γενομένης από τη Mustang Mach-e καθώς και για την ψηφιακή ανάπτυξη. Στη Model e πέφτει δηλαδή το βάρος της εξέλιξης των νέων πλαισίων για την ηλεκτροκίνηση, η ανάπτυξη λογισμικού αλλά νέων τεχνολογιών.

Advertisement
Advertisement

Οι οποίες θα χρησιμοποιούνται φυσικά συνολικά στον όμιλο, ενώ και οι δύο νέες εταιρείες θα συνδράμουν τη Ford Pro, που είναι εξίσου σημαντική μιας και το πεδίο δραστηριοποίησής της είναι τα επαγγελματικά και τα στρατιωτικά οχήματα.

Με την αλλαγή αυτή και σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της η Ford θέλει να πετύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη, καθώς και αυξημένα περιθώρια κέρδους -μπορεί να φτάσουν και το 8% για το 2022- αλλά και καλύτερη ρευστότητα.

Advertisement

Κατά τα άλλα ο στόχος είναι η χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035 και το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Ford Ranger Raptor και με V6 βενζίνης
Το Ford Bronco Everglades με «εργάτη» και snorkel (+video)
Πως κάνει η Mustang Mach-E οικονομία στη Ford;