Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ferrari «επιμένει» στους V12

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Ferrari «επιμένει» στους V12

ΝΕΑ

H Ferrari «επιμένει» στους V12

ΝΕΑ

Παρά τη γενικότερη στροφή της αυτοκίνησης προς μικρότερους κινητήρες, αλλά και γενικότερα, σε πιο οικονομικά και οικολογικά συστήματα κίνησης, η Ferrari θα συνεχίσει να προσφέρει για πάντα V12 μοτέρ, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας στο βρετανικό τύπο ο ισχυρός άνδρας της Ferrari, ο κ. Sergio Marcionne, δήλωσε ότι η ιταλική φίρμα θα έχει πάντα στη γκάμα της ένα V12 μοτέρ, το οποίο θα συνεχίσει να είναι ατμοσφαιρικό, αφού το να βάλεις turbo σε έναν V12 είναι κάτι «εντελώς τρελό», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, ο κ. Marchionne αποκάλυψε ότι στο άμεσο μέλλον ο V12 κινητήρας της Ferrari θα συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, ώστε να βελτιώσει την απόδοσή του στην πίστα. Ήδη στη νέα Ferrari 812 Superfast, μια σειρά από νέες τεχνολογίες έχει επιτρέψει στον V12 κινητήρα της με τους 800 ίππους να έχει σημαντικά χαμηλότερους ρύπους σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που όπως είναι φυσικό θα βελτιωθεί περαιτέρω με τον συνδυασμό του με έναν ή περισσότερους ηλεκτροκινητήρες στο άμεσο μέλλον.

Advertisement
Advertisement