Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος ετοιμάζει το φθηνότερο SUV της αγοράς;

Ελλάδα 8:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος ετοιμάζει το φθηνότερο SUV της αγοράς;

ΝΕΑ

Ποιος ετοιμάζει το φθηνότερο SUV της αγοράς;

ΝΕΑ

Σε μεγάλα κέφια η ρουμανική εταιρεία ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά ένα πολύ δυνατό χαρτί: ένα compact SUV το οποίο θα είναι το φθηνότερο της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, η Dacia έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα πρωτοφανές sucess story.

Υπό την υψηλή εποπτεία της Renault, η εταιρία από τη Ρουμανία έχει καταφέρει να βρει τον δικό της δρόμο, καταφέρνοντας να έχει σημαντικές πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη, και ένα Sandero να διεκδικεί την πρωτιά κόντρα σε ιστορικά καταξιωμένα ονόματα.

Οι άνθρωποι της Dacia έχουν καταφέρει να βρουν τη χρυσή τομή, δημιουργώντας αυτοκίνητα που είναι πλέον αρκετά ποιοτικά και με σύγχρονα μηχανικά και τεχνολογικά στοιχεία, παραμένοντας όμως προσιτά σε τιμή.

Advertisement
Advertisement

Ο συνδυασμός αυτός πρόκειται να συνεχίσει να υφίσταται και στα νέα μοντέλα που ετοιμάζει η εταιρία. Έτσι για τους προσεχείς μήνες όπως έχουμε ήδη γράψει αναμένεται η ανανέωση του Duster καθώς και το λανσάρισμα του μεγαλύτερου Bigster, τα οποία θα ενδυναμώσουν την παρουσία της εταιρίας στην επικερδή κατηγορία των SUV.

Τον τελευταίο καιρό όμως κυκλοφορεί μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία, που θέλει την Dacia να αλλάζει ρότα στην πορεία του Sandero. Και από τις δύο εκδόσεις του, να επιλέγει τη Stepway για να τη μετατρέψει σε ένα μικρό SUV, το οποίο θα μπει στην αγορά ως μία ιδιαίτερα προσιτή πρόταση.

Σε δηλώσεις του στο βρετανικό Auto Express, o αντιπρόεδρος της Dacia, Xavier Martinet, είπε ότι η εταιρία σκοπεύει να διαχωρίσει τις δύο εκδόσεις του Sandero, τις Streetway και Stepway, δίνοντας έναν πιο ξεκάθαρο SUV τόνο στην δεύτερη. Αυτό σημαίνει ότι το νέο Sandero Stepway θα πλησιάσει σε αισθητική τα μεγαλύτερα SUV της εταιρίας, και ιδίως το νέο Bigster, με πιο τετράγωνες γραμμές, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πιο off-road χαρακτηριστικά.

Advertisement

Το μήκος του θα είναι λίγο πάνω από τα 4,1 μέτρα, κάτι που θα το φέρνει απέναντι σε χαρακτηριστικά compact SUV της αγοράς, όπως το “αδελφό” Nissan Juke. Θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-B του γκρουπ, και θα διαθέτει τους υπάρχοντες κινητήρες της εταιρίας, αλλά και το νέο υβριδικό σύστημα που μόλις εμφανίστηκε στο Jogger.

Advertisement

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Dacia, και με δεδομένο ότι αυτή η γενιά του Sandero παρουσιάστηκε το 2020, αυτό το νέο SUV δεν αναμένεται πριν το 2027.

Το Sandero είναι το best-seller της Dacia στην Ευρώπη για την προηγούμενη πενταετία, με έμφαση κυρίως στο Stepway. To εντυπωσιακό είναι ότι το 60% των αγοραστών επιλέγουν τις εκδόσεις με τον πλούσιο εξοπλισμό, κάτι που σημαίνει ότι έχει αλλάξει η αντίληψη των καταναλωτών για τη μάρκα.


ΑΚΟΜΑ:
Το Dacia Spring στην Ελλάδα (+τιμή)
Δοκιμή: Dacia Sandero Streetway 1.0 TCe 100 PS LPG
H μοναδική σχέση αξίας/ τιμής του Dacia Sandero Streetway

Advertisement