Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Countach: Ο θρύλος επιστρέφει! (+video)

Ελλάδα 10:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Countach: Ο θρύλος επιστρέφει! (+video)

ΝΕΑ

Countach: Ο θρύλος επιστρέφει! (+video)

ΝΕΑ

Με κάθε επισημότητα και με ένα teaser που δεν είναι και τόσο αποκαλυπτικό, η Lamborghini αποκαλύπτει πως η νέα Countach θα είναι σύντομα έτοιμη για να διεκδικήσει το θρόνο των σύγχρονων υβριδικών υπεραυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini Countach είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης και τώρα αναγεννιέται με σύγχρονους όρους.

Οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες αλλά όπως υπογραμμίζει η Lamborghini στην ανακοίνωσή της, «Κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα. Το κάναμε με την κλασική Countach τη δεκαετία του 1970. Και τώρα, το ξανακάνουμε». Το μήνυμα της ανακοίνωσης συνοδεύτηκε από ένα σύντομο teaser- video, το οποίο αναδεικνύει την κληρονομιά της Countach και αφήνει ελάχιστες λεπτομέρειες της νέας να φανούν.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini, πέραν της εικόνας που έδωσε στη δημοσιότητα με το σκεπασμένο αυτοκίνητο, δεν έχει δώσει κάποιο άλλο δείγμα από το νέο μοντέλο. Το μόνο λοιπόν που αποκαλύπτεται από όσα έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή για τη νέα Countach, είναι πως θα διατηρηθεί σχεδιαστικά το μοτίβο της «σφήνας» με το χαμηλό και αιχμηρό μπροστινό μέρος.

Είναι όμως σαφές ότι η σύγχρονη εκδοχή της Countach θα είναι πολύ πιο αεροδυναμική, καθώς το μοντέλο φαίνεται να έχει ομαλή γραμμή από εμπρός μέχρι πίσω. Για τους πελάτες και όχι μόνο της Lamborghini, η εταιρεία προχώρησε και σε άλλη μια «αποκάλυψη» μέσω δημοσίευσης στο Instagram, όπου αναφέρεται πως το όνομα του μοντέλου θα είναι Countach LP 800-4. Το όνομα αυτό, υποδηλώνει ότι το μοντέλο θα έχει τετρακίνηση καθώς και ισχύ 800 ίππων.

Advertisement

Από εκεί και πέρα, οι φήμες που ακολουθούν το νέο supercar της Lamborghini, το θέλουν να είναι ήπια υβριδικό, με «βάση» τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 6,5 λίτρων. Η πλήρης αποκάλυψη του μοντέλου, μάλλον θα γίνει στο Monterey μέσα στην επόμενη εβδομάδα όπου εκεί θα αποκαλυφθεί και το ότι προορίζεται για πολύ περιορισμένη παραγωγή (μόλις 112 μονάδες) με τιμή που θα φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η «γυμνή» Lamborghini Miura είναι εκθαμβωτική!
Η επαναστατική Lamborghini Countach Evoluzione
Η Lamborghini Urus… πετάει! (video)