Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Brabus “απογειώνει” την Mercedes X-Class

Ελλάδα 18:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Brabus “απογειώνει” την Mercedes X-Class

ΝΕΑ

H Brabus “απογειώνει” την Mercedes X-Class

ΝΕΑ

Η γνωστή Brabus βελτιώνει αυτοκίνητα της Mercedes από κάθε κατηγορία εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τώρα, όπως μας πληροφορούν και οι ίδιοι, ήρθε η ώρα να περιποιηθούν και την X-Class, η οποία αποτελεί και το πρώτο pick up με το οποίο ασχολούνται οι Γερμανοί. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Brabus πήραν ίσως μία ελαφρώς διαφορετική πορεία από ό,τι συνηθίζεται με αυτή την πρώτη τους ενασχόληση με την X-Class, θέλοντας να δώσουν περισσότερα σπορτίφ στοιχεία στο παρουσιαστικό της. Για αυτό το λόγο πρόσθεσαν ένα κιτ που δημιουργεί έναν πιο σπορ χαρακτήρα για το Pick up της Mercedes αλλά και τεράστιους τροχούς 20 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 285/45 που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το μοντέλο. Το σήμα της Brabus κυριαρχεί πλέον στην μάσκα της X-Class, με την εντυπωσιακή νέα γρίλια να το τονίζει ακόμη περισσότερο. Στην οροφή έχουν τοποθετηθεί δύο συστοιχίες LED, από μία ντουζίνα η καθεμιά, ενώ στοιχεία LED βλέπουμε και χαμηλά στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα.

brabus-mercedes-x-250d-640-3

Μικρή αναβάθμιση δέχθηκε και ο κινητήρας, χάρη στο “πακέτο” D4 PowerXtra που εξέλιξαν οι μηχανικοί της Brabus, το οποίο αυξάνει την ισχύ του 4κύλινδρου turbo πετρελαιοκινητήρα των 2,3 λίτρων κατά 21 ίππους. Αυξημένη κατά έξι περίπου κιλά παρουσιάζεται και η ροπή με το συνολικό αποτέλεσμα να ανέρχεται πλέον στους 211 ίππους και τα 52 κιλά ροπής στις 1.500-2.500 σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

brabus-mercedes-x-250d-640-4

Η εικόνα συμπληρώνεται από τις δύο διπλές απολήξεις της νέας εξάτμισης, στο πίσω μέρος της X-Class φυσικά. Η Brabus αναφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 11,5 δεύτερα, ενώ κάνει λόγο για ένα ακόμη κιτ βελτίωσης του κινητήρα που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα είναι διαθέσιμο για την X 350d που αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα.

brabus-mercedes-x-250d-640-2

Advertisement

Όσον αφορά στο εσωτερικό τα πράγματα είναι ακόμη πιο εξατομικευμένα. Η Brabus δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να διαλέξουν εκείνοι το χρώμα του δέρματος που θα φέρουν τα καθίσματα και οι υπόλοιπες εσωτερικές επενδύσεις, με τους συνδυασμούς να μοιάζουν ατελείωτοι. Εκείνο που έχει προσθέσει η γερμανική εταιρία στο εσωτερικό της X-Class είναι τα αλουμινένια πεντάλ και το footrest επίσης από το ίδιο υλικό, αλλά και τα ενθέματα στα μαρσπιέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

brabus-mercedes-x-250d-640

Advertisement