Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bertone GB110 χρησιμοποιεί καύσιμα από… σκουπίδια!

Ελλάδα 23:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bertone GB110 χρησιμοποιεί καύσιμα από… σκουπίδια!

ΝΕΑ

H Bertone GB110 χρησιμοποιεί καύσιμα από… σκουπίδια!

ΝΕΑ

Τα νέα supercars δεν θα είναι μόνο με μπαταρίες και καλώδια φόρτισης. Υπάρχουν και άλλες και πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα Bertone έχει συνδυαστεί στο παρελθόν με μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της αυτοκίνησης σε ό,τι αφορά την σχεδίαση κάποιων εμβληματικών μοντέλων.

Κάποια από τα πιο σημαντικά supercars ιστορικών εταιριών βγήκαν από το σχεδιαστήριο του studio Bertone, όμως τώρα ήρθε η σειρά να φτιάξει και κάτι δικό του.

Το ονομάζει GB110 και είναι ένα κεντρομήχανο διθέσιο supercar με σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν σε παλαιότερα αυτοκίνητα του Bertone μεταξύ αυτών και της Stratos Zero.

Advertisement
Advertisement

H εταιρία υποστηρίζει ότι θα κατασκευάσει 33 μονάδες από αυτό το hypercar χωρίς όμως να αποκαλύπτει πόσο θα κοστίζει ούτε κάποιες άλλες σημαντικές παραμέτρους σχετικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Η ισχύς του θα φθάνει τα 1.100 άλογα και η ροπή τα 1.100 Nm, με όριο στροφών τις 8.400 στροφές. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να καταναλώνει συνθετικό καύσιμο κατασκευασμένο από πλαστικά απόβλητα.

Advertisement

Σύμφωνα με το στούντιο Bertone το 0-100 χλμ.ώρα γίνεται σε 2,70 δευτερόλεπτα, το 0-200 χλμ/ώρα σε 6,79 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 14 δευτερόλεπτα. Η τελική του αγγίζει τα 380 χλμ/ώρα, κάτι που το φέρνει να ανταγωνίζεται τις επιδόσεις μιας Bugatti Chiron.

Advertisement

Τα δύο αδέλφια που τρέχουν την εταιρία από το 2014 δεν αποκαλύπτουν ποιο αυτοκίνητο παραγωγής κρύβεται κάτω από την δημιουργία τους, αν και μάλλον το μυστικό είναι η Lamborghini Huracan.

Το μεταξόνιο είναι 2,63 μέτρα, μόλις 10 χιλιοστά πιο κοντό από την Huracan και διαθέτει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια πίσω η οποία είναι και ρυθμιζόμενη. Οι εμπρός τροχοί είναι διαμέτρου 21 ιντσών ενώ πίσω είναι 22 ιντσών με ελαστικά 335/25.

Advertisement

Οι εμπνευστές του αυτοκινήτου υποστηρίζουν ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα καθαρόαιμο σπορ hypercar το οποίο θα είναι πρακτικό και στην καθημερινή χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW Bertone Garmisch: Το μοντέλο αναγεννήθηκε, το μυστήριο παραμένει
Επίσημο: Η Lamborghini Huracan Sterrato (+video)
Γιατί η Ferrari δοκιμάζει την Huracan STO στο Fiorano; (+video)